- Karrierens viktigste mål

Thomas Lehne Olsen mener han aldri har scoret et viktigere mål enn 3-2-scoringen i kveld som ga TIL deres første seier på tre måneder.

Dramatikken satt i høysetet for de nesten 4.000 som hadde tatt turen til Alfheim. 

Og i sentrum, Thomas Lehne Olsen. 

Annonse:
Det første målet var et kunststykke. På stillingen 1-1, to minutter ut i 2. omgang slo Morten Gamst Pedersen en flott ball i bakrommet. Lehne Olsen tok den ned på hodet, så dempet han ballen på brystet før han satte ballen sikkert i nota. 

Det var utrolig vakkert utført, tre touch med tre forskjellige kroppsdeler som sendte Alfheim til himmels med 2-1-ledelse.

- Jeg var litt sjokkert over at jeg fikk tak i ballen, for jeg var sikker på at den kom til å bli for lang. Så jeg prøvde bare å nå den med hodet, og det klarte jeg. Så datt ballen ned foran meg på en rar måte, så fikk jeg den ned på brystet og da tenkte jeg det bare var å skyte før forsvarsspilleren kom, sier Lehne Olsen. 

- Jeg har ikke sett scoringen på nytt, men jeg håper den ser veldig bra ut, for det føltes litt klumsete ut også, legger han ærlig til.

- Viktigste målet

Men angriperen var ikke ferdig. Etter 75 minutter på stillingen 2-2 og en motstander som var redusert til ti mann, bestemte han seg for å vise hva som bor i høyreslegga. 

SKYTER: Thomas Lehne Olsen scorer TILs tredje mål. Foto: NTB scanpix
SKYTER: Thomas Lehne Olsen scorer TILs tredje mål. Foto: NTB scanpix

Fra 25 meter klinket han til og ballen føk mot mål, keeper Andreas Lie fikk så vidt en hånd på ballen før den fortsatte sin ferd mot krysset. Et vanvittig treff som sørget for scoringen som avgjorde kampen og ga TIL 3-2-seier. 

- Det er nok det viktigste målet jeg har scoret i min fotballkarriere, sier Lehne Olsen.

 - Det føltes utrolig deilig å kunne juble mot tribunen etter den scoringen. Det var en utrolig bra stemning i dag og det håper vi kan gjenskape utover høsten, legger han til. 

- Det var helt sinnsykt å se den ballen gå inn. Jeg fikk nesten tårer i øynene, for det betydde så mye for oss og alle som følger med oss, sier Gudmund Taksdal Kongshavn.


- Hans beste redning

Mushaga Bakenga debuterte for TIL etter kun en fotballøkt sammen med sine nye lagkamerater og han kunne stått for tidenes debut da han fikk sjansen allerede etter fire minutter.

NÆRT: Mushaga Bakenga er så nær scoring i debuten. Foto: NTB scanpix
NÆRT: Mushaga Bakenga er så nær scoring i debuten. Foto: NTB scanpix

Han ble spilt gjennom av Gjermund Åsen og fra skrå vinkel så det ut som "Mush" kom til å sette ballen i mål, men en glimrende fotparade av Lie hindret scoring. 

- Lie gjør den beste redningen han noen gang har gjort. Og selvsagt kom den mot meg, men all cred til han for det, sier Bakenga.

- Vi gjør mye bra, men vi har også en del forbedringspotensial. Så vi har noe å jobbe med de neste ukene. Men jeg er uansett veldig fornøyd, fordi vi vant.

Bare to minutter senere scoret Åsen og ga TIL ledelsen 1-0.

Mange trodde Bakenga blåste ballen over mål etter 27 minutter på stillingen 1-1.

- Nei, det var ikke meg. Det var Simen Wangberg som tåer den over. Jeg var jo klar til å feire etter å ha satt den inn, men så kommer en stopper ødelegger fordi han tror han er en målscorer, sier Bakenga med smilet på lur. 

- Artig høst

Bakenga trivdes på Alfheim fra første minutt på sin nye hjemmebane. 

- Det var viktig å få en seier og det var derfor jeg kom hit for å kjempe oss til en seier etter seier. Det smake så fantastisk godt etter en slik kamp. Nå må vi jobbe videre og så er det viktig å tenke at dette er bare starten, så vi må bare jobbe hardt videre.

- Den er veldig god og jeg vil takke publikum for støtten. Fortsetter vi slik og kommer folk på kamp, så blir det en artig høst, legger han til. 


- Fortjent

I sin tredje kamp som trener fikk Simo Valakari sin første seier. 

- Vi fortjente poengene. Vi startet kampen veldig bra og tok ledelsen to ganger, men så var vi litt passive også, noe som gjorde at vi ga fra oss ledelsen to ganger. Men spillerne viste mye karakter i dag  og det ga oss tre poeng, sier Valakari. 

- Jeg er utrolig glad for at vi fikk tre poeng. Vi jobber med resultater og vi trenger resultater. Vi har vist progresjon i hver kamp, men selv om vi fikk tre poeng, så feirer vi ingenting. Vi er fortsatt i en vanskelig situasjon og må jobbe hardt fremover, legger han til. 

Annonse fra Eliteserien: