Kåret til årets ildsjel

Vår egen Bjørn Steinar Johansen er kåret til årets ildsjel av Troms og Finnmark idrettskrets. Vi er enormt stolt over å ha deg på laget Bjørn Steinar. Gratulerer så mye!

Annonse:

Bjørn Steinar har hatt en lang og innholdsrik reise i de røde og hvite 
klubbfargene, og han er fortsatt en viktig del av hverdagen til klubben.

Dette sier Troms og Finnmark idrettskrets om utmerkelsen:

Han vokste opp i Storskogen på Tromsøya. 13-14 år 
gammel trakk han på seg klubbtrøya for første gang, 
det tidligste man kunne spille organisert fotball den 
gangen. Han debuterte på A-laget 18 år gammel og 
gjorde raskt venstrebacken til sin posisjon. I 15 år var 
han den selvskrevne venstrebacken på laget, og ble 
nordnorsk cupmester i 1956.
 

Bjørn Steinar (i midten) sammen med lagkameratene før avspark i den nordnorske cupfinalen i 1956. En kamp TIL forøvrig vant 2-0 mot våre gode naboer i Harstad.
Bjørn Steinar (i midten) sammen med lagkameratene før avspark i den nordnorske cupfinalen i 1956. En kamp TIL forøvrig vant 2-0 mot våre gode naboer i Harstad.

Som spiller var han rask, taklingssterk, spilte med stor innsats og hadde et enormt vinnerinstinkt. Om det var trening på den lille militærbanen på Sydspissen eller obligatorisk kamp, spilte han «VM finale». 

I 1969 måtte han legge opp som følge av skade. Neste sesong var han del av laglederteamet rundt A-laget. Han har vært oppmann, fotballformann og stilte opp som trener i aldersbestemte klasser da sønnene begynte å spille, først for den ene og så den andre. 

De siste godt og vel tretti år har han vært klubbens materialforvalter, en funksjon som stadig har blitt mer arbeidskrevende. I fotballsesongen er han i aktivitet hver dag med vasking og tørking av spilledrakter og treningstøy hvoretter det skal brettes og legges i kurvene til spillerne, hvor de til enhver tid finner rent tøy. 

Troms Fotballkrets fyller 100 år. I 70 av disse årene har han vært engasjert i fotballen som spiller, leder, trener og materialforvalter, og han gir seg nok ikke ennå.

Gratulerer så mye Bjørn Steinar Johansen!

20200519_124315000_iOS.jpg
Bjørn Steinar Johansen ikledd den røde og hvite drakten i anledning klubbens hundreårsjubileum i 2020.

 

Annonse fra Eliteserien: