Kaptein på landslaget

Eemeli Simpanen (til venstre) ble nylig tatt ut på det finske landslaget og oppnevnt til kaptein. Nå er han og to medspillere i TIL klare for seriespill i Norge.

Gutan har tre finske landslagspillere i Robert Taylor, Juha Pirinen og Onni Valakari. Nå har klubben fått sin fjerde. TIL, har som kjent lag i eSerien, og som hør og bør er en av de tre spillerne finsk. 

Som sine landsmenn, ble han nylig tatt ut på landslaget hvor han til og med er kaptein.

- Det er en stor ære. Som barn drømte jeg om å bli profesjonell og komme på landslaget. Det skjedde ikke på den virkelige banen, men dette er det nest beste alternativet. Jeg er stolt av hva jeg har oppnådd, sier Eemeli Simpanen.

Dermed fortsetter TIL å være "en finsk klubb" i Norge med noen av de fremste finske spillere både på banen og foran TV'en. 

- Det er også en ære å representere klubben, spesielt siden det er så mange finske spillere og trenere i klubben. Det gjør at jeg føler meg mer hjemme i klubben. TIL er som en havn for de finske spillerne i Norge, nå også på den digitale arenaen, sier Simpanen.

- Kunne ikke takke nei

TIL har også to norske spillere i troppen på tre. 

 - Det er stort å representere «Nordens Paris» og en flott landsdel så jeg kunne ikke si nei til en så fin og stolt klubb. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Jørgen Alsaker Sande.

- Som nordlending er det er veldig gøy å få delta i eSeriens eneste nord-norske lag, så jeg gleder meg veldig. Da et tilbud fra eseriens eneste nord-norske lag dukket opp, kunne jeg ikke takke nei. Lagkameratene mine er veldig dyktige, så dette kan bli veldig bra, sier Testad.

TIL-SPILLER: Jørgen Alsaker Sande
TIL-SPILLER: Jørgen Alsaker Sande

Spillerne bruker mye tid på FIFA.

- Ved begynnelsen av hvert år må du legge inn veldig mange timer for å lære alle endringene i det spesifikke spillet. Derfra skifter det fra kvantitet til kvalitet i treningen. For øyeblikket spiller jeg en time til to hver dag, sier Simpanen.

- Jeg trener ganske mye hver dag og det blir fort noen timer ved skjermen. Jeg elsker FIFA så det er fort gjort å bli avhengig, sier Sande. 

- Det varierer, men det blir rundt to-tre timer hver dag, sier Testad.

- Tar store steg

Tirsdag arrangeres den første runden i årets eSerie i Oslo. TIL er i gruppe med Viking, Sarpsborg 08 og Odd. 

Og for den finske landslagspilleren er målet klart. 

- Mitt eneste mål er å vinne. Jeg vet at konkurransen er tøff, for det er mange gode norske spillere, men jeg kan love at vi skal gjøre vårt beste.

- Målet må være å vinne så mye som mulig mens man tar med seg erfaringer videre, sier Testad.

- Målet for årets sesong er å representere klubben på en god og positiv måte sammen med de andre lagkameratene. Vi har ambisjoner å komme langt i eSerien, sier Sande. 

Annonse:
De er veldig glade for at FIFA har fått en egen serie i Norge.

- Jeg syns det er glimrende på mange måter og så får eSport den anerkjennelsen som den fortjener i Norge, sier Sande. 

- Det er veldig morsomt at Norge tar store steg i e-sport, og da er det veldig stas å få ta del i det, sier Testad.

- 10 mill. i inntekter

Altibox blir navne- og hovedpartner til eSerien, som kommer til å hete Altibox eSerien. I tillegg går SpareBank 1 inn som hovedpartner. Discovery har kjøpt medierettighetene til Altibox eSerien.

- Interessen for Altibox eSerien er over all forventning. 18 toppklubber fra Eliteserien og OBOS-ligaen er med. Rettighetene for 2019 er solgt til Discovery og med Altibox og SpareBank 1 på laget har vi allerede passert 10 millioner kroner i inntekter, sier leder for Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

Interessen for E-sport er enorm. 20 millioner spillere fra hele verden forsøkte å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i FIFA i august 2018 og bare 32 kom med. 20 millioner fulgte med på FIFA Global Series i 2018. 

- E-sport er verdens raskest voksende sport, som samler og engasjerer barn og voksne på kryss og tvers av fylkesgrenser. Som hovedsponsor av Eliteserien og OBOS-ligaen ønsker vi størst mulig interesse rundt norsk fotball, og synes at Altibox eSerien er en spennende måte å treffe et enda bredere publikum på. Altibox ønsker å bidra til at dette blir en attraktiv liga for både spillere og publikum, sier leder for merkevare og kommunikasjon i Altibox, Aleksander Eikeberg.

Første serierunde i Altibox eSerien starter 9. april i Nydalen i Oslo. 18 lag med to spillere på hvert lag spiller gruppespill. Det er fire grupper i første runde. Gruppespillet avvikles over syv uker, hvor hvert lag spiller tre kamper mot lagene i sin gruppe. De to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet der vinneren kåres.

IMG_6285
TIL-SPILLERE: Eemeli Simpanen og Tobias Testad.

 

Annonse fra Eliteserien: