Kaptein mot farens landsmenn

Det er ikke hver dag man er kaptein mot et lag fra farens hjemland, men den æren fikk Santiago Cabanillas Davenport mot AD Cantalao.

Annonse:

Da puljeoppsett for Piteå Summer Games kom var en som ble veldig oppspilt. 

Han er ikke spiller. Eller trener. Men en fotballpappa.

Og når du kommer fra Peru, hvor fotballen står svært sterkt, så er det ikke rart at en pappa ekstra giret når TIL ble satt opp i pulje med AD Cantalao fra hjemlandet. 

- Jeg er veldig spent, for det er veldig spesielt at de møter et lag fra Peru. Sjansen for at de møtes var jo liten siden det er mange puljer og så dette er veldig sterkt følelsemessig , sier pappa Carlos Cabanillas, som har vært i Tromsø i elleve år. 

Stolt

Trener Dag Johansen var aldri i tvil om hvem som skulle være kaptein i kampen. 

- For det første så er han en flott gutt, han er halvt peruviansk og da ble det en naturlig ting å gjøre. Det er jo artig at han kan komme fra en slik bakgrunn og være fra lille Tromsø og så får han stå opp mot et akademilag fra Peru, sier Johansen. 

- Jeg er utrolig stolt over at han er kaptein, sier Carlos. 

- Det var utrolig artig og jeg syns det var tøft å vinne mot et så bra lag. Det var litt ekstra artig siden laget var fra Peru. Det gjorde meg stolt å lede laget mitt mot et lag fra landet til min far, sier Santiago. 

Solgt stjernespillere

AD Cantalao er en rent akademilag. 

- Klubben er et akademi som kun har barne- og ungdomsfotball. De selger spillere videre til seniorklubber. Veldig mange spillere derfra spiller profesjonelt i Peru, seir Carlos. 

Men de har også solgt spillere som har hatt store internasjonale karrierer. 

- Claudio Pizzaro, som har spilt for Bayern München og i dag er i Werder Bremen, kom derfra, sier Carlos. 

Gruppevinner

TIL vant kampen 2-1 og det kunne fort blir mye mer, men en god keeper og treverket sto i veien. 

Det skal motstanderen være glad for. De gikk videre på bedre målforskjell enn Alta, men de kunne fort ha røket ut. 

- Vi hadde slått Alta 4-0 og svenske Pajala 3-0, så vi hadde gått videre uansett, men det er litt artig å kunne slå et akademilag med et bydelslag fra Tromsø, sier Johansen.  

- Vi har også sendt en del gutter opp på TIL C og TIL D, men de som er igjen, leverer så absolutt varene. De er soleklare vinnere av en tøff gruppe, legger han til. 

De møter nå vinneren av Larsmo BK-Kabelvåg i første kamp i sluttspillet. Tidspunkt og resultateen i alle kampene i gruppespill og sluttspillet med TIL-lag kan du finne her

Annonse fra Eliteserien: