- Kan vinne alle tre

I TIL-leiren er optimismen stor etter at Viking ble slått 3-0. Med kun tre serierunder igjen av årets eliteserie er TIL på sikker plass.

I tre andre oppgjør gikk det TILs vei i kveld. Kristiansund avga to poeng da de spilte 2-2 hjemme mot Odd, Sandefjord tapte hele 0-5 borte mot Sarpsborg 08 mens Sogndal tapte 1-4 borte mot Strømsgodset. 

K P
8 Vålerenga 29 39
9 Sarpsborg 08 29 38
10 Tromsø 29 36
11 Bodø/Glimt 29 31
Det betyr at TIL klatret opp fra kvalifiseringsplassen og er på trygg grunn for første gang siden 4. juni. 

- Det er først og fremst veldig deilig. Det er en stund siden vi kunne puste litt lettet ut, sier Gjermund Åsen.

- Sett veldig bra ut

I morgen kveld avsluttes runden med Lillestrøm-Aalesund.

For TILs del er det en veldig viktig kamp borte mot Sogndal neste søndag, før det hele avsluttes med  hjemmekamp mot Haugesund og bortekamp mot Brann.

Annonse:
- Det kommer tre viktige kamper og lagene rundt oss kommer til å ta poeng, så da må vi også ta poeng. Slik vi presterer nå og med den go som er i gruppa, så tror jeg vi kan ta tre poeng på alle de tre siste kampene, sier Åsen.

- Som jeg har sagt til alle, etter at Simo har kom inn, så har vi sett veldig bra ut. Den type fotball som han står for, passer oss og de spillerne vi har. Jeg er ganske sikker på at vi holder oss om vi fortsetter å spille slik vi gjør i dag, sier Thomas Lehne Olsen. 

- Må vinne tre kamper

Treneren er klar på en ting. Det må ni poeng til for å være sikker på å unngå kvalik og nedrykk.

- Jeg gjentar meg selv, for ingenting har endret seg. Det er tre kamper igjen og vi trenger tre seire til. Da vi startet på prosessen tidligere i år, så hadde vi en plan, og holder vi oss til planen, så vil det bli bra og da får vi som vi fortjener, sier Simo Valakari.

Under Valakari har TIL tatt 17 poeng på 11 kamper og vært veldig solide på hjemmebane. 

- Guttene hadde det tøft da jeg tok over ut fra posisjonen de lå i. De ville ut av situasjonen og alle spillere våre er gode spillere, og når vi kontroller ballen, så er vi gode. 

- Men den største forskjellen er at vi nå opptrer som et lag, legger han til.

Annonse fra Eliteserien: