- Kan knapt vente til kampen starter

Fire kamper igjen. Tett som hagl. Det er nesten som de første 26 kampene ikke har betydd noe for tabellsituasjonen for de som ligger på nedre halvdel.

Annonse:

Tabellen er vanvittig jevn på nedre halvdel med kun fire kamper igjen å spille. Det skiller kun seks poeng mellom nummer ni og 16. 

Dermed har veldig mange lags lag supportere nervene i helspenn. 

K P
11 Stjørdals-Blink 0 0
12 Strømmen 0 0
13 Tromsø 0 0
14 Ullensaker/Kisa 0 0
- Hver eneste kamp betyr så enormt mye nå. Seieren mot Ranhim ga oss de tre poengene vi trengte, men samtidig betyr den ingenting nå, for vi må levere igjen, for det er så tett på tabellen, sier trener Simo Valakari. 

Det kan være nok med 31 poeng for å berge plassen, så det betyr at seier søndag kan gjøre at jobben er gjort. 

- Det er så farlig å tenke på slikt. Vi må ha poeng, men kan ikke tenke på konsekvensene av eventuelle resultater. Vi må ha fokus på prestasjonen og kampen og hva vi kan få ut av det. Selv om det er en morosom side av fotballen å spekulere hva som kan skje, så får media og supporterne ta seg av det. 

- Elsker slike kamper

Nå man spør TILs trener hvordan det er å være trener i slike kamper, lyser han nærmest opp og smilet kan knapt bli større. 

- Dette er det beste med fotball, å få være en del av kamper som betyr så mye. Spillerne elsker slike kamper og det gjør jeg også. 

- Jeg kan knapt vente til kampen starter, legger han til.

Sarpsborg 08 har hatt en merkelig sesong, året etter de imponerte stort i Europa-ligaen. Halvparten av kampene i serien har endt uavgjort, altså hele 13 av dem. Til sammenligning har TIL spilt uavgjort kun fire ganger.

De har også kun vunnet fire kamper. Tre av dem på eget gress mot Lillestrøm, Odd og Vålerenga. Det er samme antallet kamper som Gutan har vunnet på bortebane, og de kom mot Ranheim, Stabæk og Brann. 

- Alt statistikk til side, så har Sarpsborg spilt bra, men ikke fått uttellingen som de hadde forventet. Samtidig så har vi alle spilt 26 kamper, og da bruker man å få som man har fortjent, sier Valakari. 

Dette til tross, klubben fyller tribunene til kampen mot TIL.

- Vi drar til et sted som er vanskelig å spille og de har en fantastisk støtte i ryggen. Men vi har vært i bra form i det siste og har mye selvtillit, så vi er trygge på at vi kan få med oss noe fra denne kampen. Jeg er sikker på at dette vil bli en god fotballkamp.

Seier i fjor

TIL har spilt seks kamper i Sarpsborg 08 og det har endt 2-2-2. Senest i fjor vant TIL og da ble det 3-2-seier etter at Lasse Nilsen, Jostein Gundersen og Robert Taylor scoret målene. De to siste kom de det gjensto syv minutter og TIL lå under 1-2. 

TIL-scoringene fra den kampen kan du se her:

Annonse fra Obos-ligaen: