Kan bli årets unge spiller

Isak Hansen-Aarøen (15) er en av tre kandidater i kåringen av årets unge spiller i Norge.

Annonse:

TV 2 skal sammen med NFF og Equinor Morgendagens Helter kåre årets talent i 2019, som gjelder spillere som er 15 år eller yngre. 

Årets kandidater er Isak Hansen-Aarøen, Andreas Rædergård Schjelderup (Bodø/Glimt) og Marius Berg Fossum (Stabæk).

Det er TV 2s fotballeksperter Brede Hangeland og Jesper Mathisen som har plukket ut kandidatene.

- Det absolutt viktigste jeg ser etter i en ung spiller er at de klarer å tenke utvikling i alt de gjør. Den neste pasningen skal være den beste, sier Brede Hangeland til TV2.no.

- En ting er å være den beste når du er 15 år, men vi er ute etter han som er best når han er 24 år. Han som skal bli en virkelig god landslagsspiller, sier Jesper Mathisen.

Om TIL-spilleren, som var kaptein på G15-landslaget i vinter, har Mathiesen følgende å si:

- Han er en god teknisk spiller som hele tiden vil ha ball. Han er en god pasningspiller som har et stort blikk og god forståelse for spillet.

- Jeg er en offensiv spiller som liker å ha mye ball. Mine beste ferdigheter er de valgene jeg tar og teknikken min. Jeg synes det er artig å score mål, men jeg har flest målgivende pasninger. Jeg liker å slå stikkere og langpasninger, sier Hansen-Aarøen.

Han ble veldig glad og stolt over seg selv da han ble plukket ut som en av kandidatene. Om knapt ett år blir han Manchester United-spiller. Det skjer når han fyller 16 år i august neste år. 

- Det er veldig motiverende og det har gjort til at jeg jobber enda mer. Jeg har aldri jobbet så mye som gjør nå. Jeg gleder meg veldig, sier han.

I fjor vare TIL-spiller Bryan Fiabema nominert uten å gå helt til topps. 

Annonse fra Obos-ligaen: