Kampens gladgutter!

En jypling og en veteran. En finne og en nordmann. Men de har to ting til felles. De er midtbanespillere og vet hvor målet står.

Annonse:

Moroa startet med eldstemann. Mr. Magnus Andersen. 

33-åringen har fått en ny vår i TIL, og i 2-1-seieren over Molde da formen snudde for TIL, scoret han det første målet. Slik som i kveld.  

Morten Gamst Pedersen hadde satt ballen på innsiden av stolpen tre minutter før og han bidro sterkt på scoringen da den kom. Etter 18 minutter slo han ballen lekkert i bakrom til Daniel Berntsen, som rev seg løs fra sin oppasser og dro med seg ballen til dødlinja. Der slo han den ut til Andersen, som satte ballen sikkert i mål. 

Det var Magnus sitt 51. mål i hans 263 kamp i TIL-drakten.  Han er nå nummer 15 på adelskalenderen, og kommer til å passere storheter som Trond Johansen, Trond-Steinar Albertsen og Sigurd Rushfeldt i løpet av sesongen. 

- Det er så bra forarbeid av Daniel, så det er bare å time løpet inn i boksen. Det er ikke reneste treff jeg har hatt, men det gikk nå inn. Jeg trives veldig godt i en rolle der jeg kan komme inn i de rommene og lukte etter ballen. Nå nyter jeg hver eneste kamp jeg spiller, sier Andersen. 

- I dag var det steike artig. Publikum var med og vi spiller en veldig god kamp og skaper mye sjanser og er underholdende. Slike kamper er artig å spille, legger han til. 

Tre poeng viktigst

Mer moro ble det ni minutter ut i andre omgang. Med sønn Valakari, som har spilt hvert eneste minutt denne sesongen. 

Og som avgjorde bortekampen mot Ranheim i serieåpningen da han scoret to minutter på overtid. Yplingen på 19 år, som spiller på Finlands U21-landslag, er toppscorer i TIL med tre mål.

Og for en scoring. TIL spilte seg lekkert ut av forsvar og fremover på venstresiden. Lasse Nilsen slo en flott pasning til Onni Valakari som første brukte et touch som så litt langt ut, men han rakk ballen rett før gjestenes keeper og scoret på vakkert vis. (dessverre var ikke målet til Onni klart da saken ble lagt ut).

- Lasse slo en flott ball til meg og så chippet jeg ballen over keeperen. Det kom etter flott angrep. Det er alltid godt å score, men tre poeng er det viktigste, sier Valakari. 

Viktig seier

Før kampen var Sarpsborg 08 ett poeng bak Gutan, men nå er forspranget fire poeng. Dessuten passerte TIL både Ranheim og Lillestrøm på tabellen og er nå nummer ti med 16 poeng, med kun fem poeng opp til 6. plassen. 

- Det var en veldig viktig seier for oss, for vi fikk slått tilbake umiddelbart etter den dårlige kampen mot Lillestrøm. Vi har fire seire på de siste fem, så vi har vist god form den siste tiden. Nå skal vi fortsette i samme spor, sier Valakari.

- Vi vet at vi er et mye bedre lag enn det vi viste mot Lillestrøm. Vi holdt Sarpsborg fra å skape så mye og vi skape mange sjanser og burde ha scoret mer. En veldig solid og god kamp hvor vi fulgte kampplanen til fulle. En veldig fortjent seier. 

Spiller på samme måte

Det har vært snakket en del om måten TIL spiller fotball på, spesielt i tiden hvor resultatene ikke kom. 

- Vi har ikke endret på noe siden starten på sesongen. Vi spiller på samme måte, og vi har hele veien stolt på at dette har vært riktig for oss. Vi hadde margingene mot oss tidligere, men nå sitter ting bedre og resultatene kommer. I fotballen er marginene små og det er mange gode lag i serien, sier Onni. 

- Vi har kanskje blitt flinkere til å variere mer og være også mer direkte. Men vi er sinnsyk kompakt og gode til å holde på balen, sier Andersen.

Annonse fra Obos-ligaen: