- Kampen er ekstra viktig

TIL har ett poengs forsprang på tabellnabo Sarpsborg 08, så derfor blir kampen på Alfheim i morgen kveld ekstra viktig.

Annonse:

For første gang i år skal TIL spille hjemmekamp på en fredag og avspark er kl. 19:00.

Alle kamper gir tre poeng, men det er nå en gang slik at når man er i nedre halvdel av tabellen og møter tabellnaboen, så betyr de poengene ekstra mye. Seier vil sørge for at forspranget til Sarpsborg 08 økes til fire poeng. 

- Akkurat nå så er de en direkte konkurrent til oss. Det er en stor kamp og vi ønsker å slå tilbake etter en dårlig prestasjon mot Lillestrøm. Vi vet vi ikke er så dårlig som vi fremsto i den kampen, sier trener Simo Valakari. 

- Over de siste fire kampene, to hjemme og to borte, så har vi tatt ni poeng og det er bra. Men siden vi tapte så grundig mot Lillestrøm, så gjorde det utrolig vondt for alle. Hver kamp har stor betydning, og en kamp som dette betyr litt ekstra siden vi er naboer på tabellen. Men målet vårt er å komme tilbake på det nivået som vi viste i kampene før møtet med Lillestrøm, legger han til.

Han mener motstanderen har fått dårlig betalt i årets Eliteserie.

- Sarpsborg 08 har ikke fått den uttellingen som de har fortjent så langt i år. De har skapt masse sjanser, men ikke klart å omsette dem, og derfor ligger de der de er nå. Det var også slik for oss i begynnelsen av sesongen. 

- Det er veldig viktig at vi ikke tillater at de får så mange sjanser, for til slutt, vil det åpne seg opp for dem. Så vi må forsvare oss godt og være solide defensivt. Vi må passe på for innleggene deres og kontringene. De spiller ikke kun direkte, men de kan spille fotball også, så vi må være fokuserte og på, legger Valakari til.

Annonse fra Eliteserien: