- Viser hva som bor i oss

TIL var klart best i møtet med Strømsgodset og vant til slutt 3-1 mot laget som mange anser som medaljekandidat.

TIL vant sjansestatistikken 8-2 og etter hvert ble frustrasjonen stor hos mange Godset-spillere. Blant sparket Herman Stengel ned Morten Gamst Pedersen etter veteran tok en tunnel på en av Godset-spillerne. 

TIL var rett og slett best i alle spillet faser på Alfheim i kveld. Seieren gjør at Gutan nå er nummer fem, tre poeng bak serieleder Molde. 

Annonse:
Og TIL har 7-1 på to hjemmekamper på fire dager etter at Ranheim ble slått 4-0 søndag.

- Denne kampen viser hva som bor i dette laget. Når vi er på topp, så er vi et veldig bra kollektiv. I dag er vi veldig, veldig bra. Vi har et bra angrepsspill og kommer gjennom gang på gang, og det er noe å ta med seg, sier Kent-Are Antonsen.

Gir oss selvtillit

Det er det flere på laget som også mener. 

- Dette viser hva som bor i oss. Vi fikk noen enkle mål imot i de to første kampene, men vi har trodd på det Valakari ønsker og han gir oss selvtillit som vi trenger for å spille slik fotball og det har vi høstet av i dag og på søndag, sier Daniel Berntsen. 

- Nå er det bare å fortsette i samme stil, legger han til. 

TIL startet sesongen med en dårlig bortekamp, tap 1-4 for Start, så ble det er hederlig 1-2-tap borte for Molde, for to overbevisende kamper hjemme på Alfheim.

- Vi går ut, fryktløs og offensiv og byr på oss selv. Det er slik det skal være på Alfheim, men samtidig er det et bortespøkelse som vi må få bort før vi kan si hvor bra vi er, sier Gjermund Åsen. 

- Vi har et veldig høyt toppnivå, og så er bunnivå ganske så dårlig. Jeg håper vi klarer å stabilisere oss, slik vi får poeng jevnt og trutt borte også, legger han til.

- Deilig å score

Runar Espejord scoret TIL første mål etter åtte minutter da Åsen forsøkte seg på et skudd. Ballen havnet hos Espejord som styrte ballen inn i det nærmeste hjørnet. 

Etter 36 minutter sto det 2-0. Åsen var nest sist igjen og Kent-Are Antonsen satte ballen sikkert inn i hjørnet. 

- Det var deilig å score. Nesten like godt som å ta tre poeng, sier Antonsen. 

FEIRER: Daniel Berntsen feirer scoring. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FEIRER: Daniel Berntsen feirer scoring. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Berntsen scoret sitt første TIL-mål da han satte ballen sikkert i mål etter et glimrende forarbeid av Gjermund Åsen. Det skjedde etter 70 minutter og da var stillingen 3-0

Det er ingen tvil om at Berntsen har funnet seg godt til rette allerede.

- Jeg har sett etter en slik klubb ganske lenge og jeg trives veldig godt. Jeg får spilt fotball og vist meg frem. Det er utrolig artig å spille fotball nå, sier Berntsen. 

- Det er helt fantastisk å spille i den rollen som jeg gjør nå. Jeg får støtte opp om Runar samtidig som jeg får frihet til å gå bredt å hjelpe Lasse og Gjermund, Kent-Are og Robert, legger han til. 

Annonse fra Eliteserien: