- Aldri vært mer trøkk enn nå

Kent-Are Antonsen fikk endelig "viljen sin" da Simo Valakari ble trener. Og selv med sentrale spillere borte, så er Balsfjord-gutten strålende fornøyd med det som skjer på feltet.

Annonse:

Forsvarsspilleren Antonsen. En merkelapp han selv ikke var fornøyd med. For det var nettopp det han var i TIL. Forsvarsspiller. 

Så kom en finsk trener inn i klubben. Og Kent-Are fikk det endelig som han ønsket. 

- Han kom inn, helt fra starten av, med en helt annen karisma enn det vi var vant med. Ideene om hvordan han ville spille fotball, trigget meg noe veldig. Så gikk det litt tid før jeg fikk kranglet meg inn på en plass på midtbanen, sier Antonsen. 

- Etter jeg kom meg opp dit, har jeg vært en lykkelig mann. For helt siden jeg kom til TIL har jeg prøvd å få spille på midtbanen, for det er det jeg har ønsket hele tiden. Det har vært en lang vei dit og nå håper jeg bare at jeg får fortsette der, legger han til.

TRENER: Simo Valakari
TRENER: Simo Valakari

Måten Valakari leder den sportslige delen på banen, er noe Antonsen trives godt med. 

- Det er en helt annen drive, spesielt merker jeg det på hvordan ting blir gjennomført. Det er på en helt annen måte, mer profesjonelt. Jeg føler meg mer som en profesjonell utøver enn det jeg gjorde tidligere. Vi gjør ting på en unorsk måte, noen som gir en utrolig motivasjon. 

- Bedre enn noensinne

Og det bærer frukter. Alle dere TIL-fans, følg nøye med på det Antonsen nå sier om oppkjøringen så langt i år:

- Det har vært utrolig bra trøkk og høyt nivå. Jeg syns faktisk det har vært bedre i år enn alle de andre årene jeg har vært i klubben. Det er mer innsats, trøkk og vilje enn jeg har opplevd før. Foreløpig ser det veldig lyst ut og jeg tror vi kan få en veldig bra sesong. 

I fjor mistet TIL blant annet Ulrik Yttergård Jenssen og Thomas Lehne Olsen. Og nå er sentrale brikker som Magnar Ødegaard og Gjermund Åsen samt rutinerte spillere som Christian Landu-Landu og Hans Norbye borte.

- Vi har mistet noen gode spillere i løpet av det siste året, så det blir interessant å se hvordan vi klarer oss uten dem. Vi som er igjen må vise at vi vil ta denne klubben fremover. Vi spilte jo bra mot Rubin Kazan (1-0-seier), men det var jo også bare en treningskamp og den har null betydning når sesongen i Eliteserien sparkes i gang, sier Antonsen. 

Taktisk genistrek

1. oktober i fjor sjokkerte Valakari alle på Alfheim, og ikke minst gjestene Brann, med sitt laguttak. For noen sekunder etter avspark så kunne alle se at Antonsen spilte spiss!

Uten at det hjalp Brann noe særlig.

Det tok kun 77 sekunder før ballen lå i nota. Som tidligere spiss i Storsteinnes viste Antonsen som en avslutter av rang. Det overrasket ikke treneren.

- Jeg må innrømme at jeg ble sjokkert selv. Da jeg kom på kampmøtet var jeg innstilt på å sitte på benken, for jeg hadde trent lite den uka og jeg hadde ikke blitt drillet i den rollen heller. Plutselig sto jeg oppført som spiss. Det ble en artig kamp og en god opplevelse, sier 23-åringen.

 - Han har spilt offensivt på midtbanen før, men i tierrollen så visste vi at vi hva vi kom til å få. Han har mye energi og vi spilte også en type pasninger der han kan holde på ballen. Jeg er ikke overrasket, for han er en veldig god spiller. Uansett hvor han spiller, så leverer han varene. Han er spesiell, sa Valakari etter kampen som TIL vant 2-1. 

TILs potet er uansett ikke tvil om hvor på banen han vil spille.

- Jeg vil aller helst spille sentral midtbane selv om det ikke gjør noe om jeg spiller en kamp i forsvar eller som spiss, sier Antonsen. 

Adelskalenderen

I gangene på Alfheim har det blitt sagt at om det er en spiller som kan ta Bjørn "Bummen" Johansen sin rekord i antall kamper for Gutan på 405, så er det nettopp Kent-Are. 

- Jeg trives veldig godt slik jeg har det nå og føler ikke at det er feil. Skulle det blitt slik at jeg blir her i 10-12 år før jeg gir meg, så får det så være. Da har jeg vært på toppnivå i Norge i nærmere 20 år. Så det vil ikke være en skuffelse, men jeg har jo lyst å ta steget ut også. 

Det blir uansett ingen lett oppgave for Antonsen, som er nummer 42 på adelskalenderen med 156 kamper (se faktaboks under). Holder han seg skadefri, og spiller 30 kamper i året, må han bli i TIL i ni sesonger til. 

- Det er utrolig artig å spille fotball og jeg har jo lyst å gjøre det så lenge jeg kan. Jeg har ikke tenkte så mye på rekorden, for selv om jeg spiller til jeg er 32-33 år gammel, skal godt gjøres å spille alle kampene. Det er langt frem i tid og den rekorden har jeg ikke ofret mange tanker selv om folk har tullet litt med det at jeg skal bli i TIL og ta rekorden. 

At han må bli i TIL i ni-ti år til for å ta rekorden beviser hvor stor prestasjon det er at "Bummen" spilte 405 kamper før han la opp som 36-åring. Spesielt med tanke på at midtbanegeneralen spilte to sesonger i Viking og to sesonger i Helsingborg. 

I faktaboksen kan du se de ti spillerne med flest kamper i TIL samt alle aktive spillere i dagens tropp som har flere enn 100 kamper. 

Saken fortsetter under faktaboksen

Flest kamper i TIL

 • 1. Bjørn Johansen 405

 • 2. Tore Nilsen 368

 • 3. Miika Koppinen 337

 • 4. Thomas Hafstad 314

 • 5. Tor Pedersen 309

 • 6. Lars Espejord 308

 • 7. Arne Andreassen 307

 • 8. Hans Åge Yndestad 302

 • 9. Truls Jenssen 290

 • 10. Roar Christensen 285

 • 17. Magnus Andersen 252

 • 32. Morten Gamst Pedersen 186

 • 42. Kent-Are Antonsen 156

 • 44. Simen Wangberg 151

 • 71. Mikael Norø Ingebrigtsen 104

Hardhaus

For en som har måttet leve med at Balsfjord-vinden pisket han i ansiktet i hele oppveksten, så er det kanskje ikke så rart at Kent-Are er en hardhaus og den raskeste til å reise seg når han får en smell uten at det kommer noen klager. 

Blir han liggende, ja da vet alle som kjenner Kent-Are at det er alvorlig. 

- Jeg har alltid vært slik. Jeg har to eldre brødre som spilt fotball og de var ikke akkurat skuggeredd, så jeg har gått en veldig god skole. 

Den ligger tydeligvis ikke i hans natur å snakke ned andre navngitte spillere. For når spørsmålet om hva han syns om rullingen til Neymar i VM dukker opp, skulle man tro at nettopp en kar som Kent-Are, ville slaktet den brasilianske spiller, men nei, det skjer ikke. 

- Det er klart om man blir taklet i leggen, så er det vel greit å ta en runde. Men det er ikke bare Neymar, det gjelder veldig mange spillere. Det er vel en måte å påvirke dommeren på og det er en del av kynismen på toppnivå.

Men han innrømmer at han liker det dårlig at spillerne overdriver. 

- Når det blir for mye, så ser det bare dumt ut. Men blir du sparket syv ganger på samme sted under ankelen, så gjør det vondt til slutt selv om man ikke blir truffet så hardt siste gangen. Men overdreven rulling og fekting med armene er jeg ingen tilhenger av. 

Drømmer om England

Som de fleste andre fotballspillere, har Antonsen en drøm om å spille fotball utenlands. 

- Jeg har drømt om å spille fotball i England og Premier League siden jeg var liten. Akkurat nå er det en fjern drøm, men om jeg kanskje fikk tatt et mellomsteg, så kunne det vært mulig. Det går i alle fall ikke an å gi opp, man må ha troen.

Skulle drømmen bli oppfylt, så er nok en ting som er garantert. Klubbens supportere vil trykke Kent-Are Antonsen til sitt bryst, for det er ingenting den hardbarkede fansen i England elsker mer enn en spiller som rister av seg smell eller smell og gir igjen så det lukter svidd. 

- Spillestilmessig hadde jeg nok passet inn, men så spørs det på ferdighetene, sier Antonsen beskjedent. 

Enn så lenge, så får heldigvis fansen i Tromsø beholde sin TILs egen Balsfjord-vind.

Annonse fra Obos-ligaen: