Inspirerer unge spillere

For syvende året har TIL i samarbeid med Sparebank 1 Nord-Norge gjennomført SNN-akademiet flere steder i Nord-Norge. Neste år blir Narvik besøk nummer 50.

Annonse:

Gjennom samarbeidet har TIL og banken hatt 49 SNN-akademi siden 2010 i fotballkretsene Nordland, Hålogaland, Troms og Finnmark.  I år besøkte SNN-akademiet Svolvær, Harstad, Bardu, Sørreisa, Nordkjosbotn, Vadsø, Kirkenes og Hammerfest.

Narvik ble utsatt og dit drar akademiet utpå våren. Da runder TIL og banken 50 besøk rundt om kring i Nord-Norge.

- Vi kommer ut på deres arena og hjemplass. Vi kjører en trening for å motivere, inspirere og begeistre spillerne som er med på tiltaket. Det er viktig at de føler seg sett i deres egne og trygge omgivelser, sier leder for samfunnsengasjement i TIL, Morten Pedersen.

- Vi tror at de spillerne, både gutter og jenter, får mer lyst til å spille fotball når vi forteller hva de bør ha fokus på. Vi hjelper de på veien med struktur og hva de bør trene på for å bli litt bedre, legger han til.

- Det hadde ikke vært mulig å gjennomføre SNN-akademiet uten bankens fantastiske bidrag.

— Morten Pedersen
Det gleder Pedersen å se hva det betyr for de unge som er med på SNN-akademiet.

- Jeg tror det betyr veldig mye.  Ungene ser ut til å ha det utrolig gøy, så jeg tror det inspirerer til å nå sine mål ved å trene mer og bedre. To ting vi legger vekt på er at de skal ha gøy og tørre utfordre seg selv.

Seminar

Etter økten med spillere og trenere til stede er det seminar hvor både TIL og banken holder innlegg. 

- Selve seminaret rett i etterkant har vi for å prate med trenerne, hjelpe med utfordringer de måtte ha i treningshverdagen, snakke om struktur og hvordan de kan skaffe seg en øvelsesbank. Vi vil at de skal bli best mulig med den bakgrunnen de har. Trenerene ser på metodikken, måten vi coache på og lære av det. Mange av trenerne har ikke trenerutdannelse, de har lite tid i en ellers travel hverdag og  mye er foreldrebasert. Da er godt at vi i TIL kan hjelpe til.

I TIL er døren åpen i ettertid for alle som ønsker innspill eller råd. 

- Jeg har blitt kontaktet av flere som ønsker tips om treningsøvelser, ukesplan og sykluser. Vi stiller opp om noen tar kontakt. Dessuten skaper vi gode relasjoner begge veier og utveksler kompetanse, sier Pedersen.

Møtene med klubbene er også viktig for TIL.

- Vi er en utviklingsklubb, hvor halve troppen av nordnorske, og er avhengig at det jobbes godt ute i landsdelen. Det er ikke bare TIL som er flaggskipet, men landsdelen. Mange kommer fra distriktene og vi er veldig stolte over å ha dem i klubben. Derfor er det viktig å møte de som er ute i klubbene og gi av oss selv når dem bidrar til oss. 

Fantastisk bidrag

Han er svært glad for at banken er med på laget. 

- Vi tror at først og frem at Sparebanken ser en verdi i at vi er ute i landsdelen. Vi møter den lokale banksjefen, som blant annet forteller om gavefondet til banken og hvilke muligheter det kan gi, og så oppfordrer de klubbene om å søke prosjektstøtte, sier Pedersen.

- Det hadde ikke vært mulig å gjennomføre SNN-akademiet uten bankens fantastiske bidrag, legger han til.

 

Annonse fra Eliteserien: