- Ingen tvil om at vi er gode nok

Simo Valakari står foran kanskje årets vanskeligste bortekamp, men han er klar på at spillerne er mer enn gode nok til å bli de første og eneste som slår Odd i Skien i 2019.

Annonse:

Odd har 11-3-0 på eget gress i år og bare Molde har vært bedre med 12-2-0. De to lagene er de eneste som ikke har tapt på hjemmebane i Eliteserien i år. 

Men tre lag har reist fra Skien med poeng og det er Molde, Rosenborg og Vålerenga. I forrige kamp ledet Mjøndalen 2-1 til det gjensto 12 minutter, men tapte likevel 2-3, så det er høyst mulig å reise hjem fra Skien med noe i bagasjen. 

- Lag under oss og folk rundt oss tror at TIL drar til Skien og møter et Odd-lag som kjemper om medalje og en plass i Europa og vil derfor være uten mulighet til å få poeng. Begge lag trenger poengene, men de har også press på seg slik som vi har, for mye står på spill for dem, sier TILs trener Simo Valakari. 

Han liker utgangspunktet. 

- Det er et perfekt scenario for oss. Men vi må spille opp mot en perfekt kamp for å få noe ut av den. Vi vet hva som kreves. Det blir en utfordring, men det liker vi. Odd har hatt en veldig sterk sesong og mange mener vi spiller bedre mot de bedre lagene og det må vi nå vise at vi kan. 

TIL har slått Ranheim, Stabæk og Brann borte og senest siste bortekamp leverte TIL en god forestilling selv om det ble 2-3-tap for Sarpsborg 08.

- Det er ingen tvil om at vi er gode nok til å slå dem. Jeg ser sulten i mine spillere og vet de er mer enn gode nok. Vi må stå frem som et sterkt kollektiv og også få våre individualister til å vise sine ferdigheter, slik vi får det resultatet vi ønsker. 

- Vi vil gå inn i hver kamp og tenker at vi kan vinne. Vi går ikke inn i noen kamper og tenker vi bare er en del av dem. Vi virkelig tror vi kan vinne hver kamp med de spillerne vi har, legger Valakari til med stor overbevisning. 

Og kanskje er det året der kjerringa går mot strømmen. På 17 kamper i Telemark har TIL 1-5-11, og den ene seieren kom i i 2007 da de ble 1-0-seier etter at Lars Iver Strand scoret. Både i fjor og året før ble det knepne 0-1-tap. 

Annonse fra Obos-ligaen: