- Ikke langt unna nivået i Manchester United

TIL-akademiet fikk veldig gode referanser under sitt besøk hos Manchester United.

Annonse:

TIL har fått oppsummert turen og besøket hos den engelske toppsklubben. 

- Det var utrolig lærerikt og med tanke på de referansene vi fikk med de kampene vi hadde, så er det en veldig flott erfaring. Det er artig å se størrelsen på klubben, hvordan de driver ting og så få snakke med de slik at man får et innblikk i hvilke metoder de bruker i det daglige, sier spillerutvikler og trener i TIL, Jonas Johansen.

- Vi fikk egentlig tilgang til alt. Og de dagene jeg var der i forkant, så fikk jeg følge dem inn mot kampen mot Brighton. Det var utrolig artig å se hvordan de bygger opp etter en kamp i Europa-ligaen, i forhold til hva de gjør på trening. Da fulgte jeg A-laget tett samt treningene til akademiet, legger han til.

Det var en ting som overrasket han.

- I forhold til selve klubben etter Ole Gunnar Solskjær kom, så er de ekstremt opptatt av at alle skal behandles likt og at man skal holde et høyt høflighetsnivå. Alle hilse på hverandre med et håndtrykk og alle spør hvordan det går. Jeg merket det godt da jeg møtte spillergruppa og der er jo det spillere som Paul Pogba som har vunnet VM. De var megahyggelige og spurte hvor i Norge jeg var fra, var nysgjerrig på klima og nivået på fotballen i Norge. Det må vi kanskje lære litt mer av, å bli enda mer åpen. Så det som imponerte meg mest, var følelsen av å være i en familieklubb.

Årsbeste

Men ellers var ikke ting i Manchester United så forskjellig fra hverdagen i Tromsø IL. 

- Det er litt forskjeller, men ut fra det som gjøres, så er det mye likt. Vi er langt fremme i både mengde og kvalitet i arbeidet. Det har også de fra United som har vært i Tromsø også sagt til oss. 

- Man snakker alltid om at vi drar ut for å få referanser på hvordan nivået er, men det beste vi tar med oss, at vi ikke ligger så langt etter. Den beste erfaringen er at vi hang så godt med i kampene. 

TIL spilte 2-2 mot Fleetwood Town og tapte 3-4 mot Manchester United U18.

- Det ble en kjempeerfaring å ta med seg og det er ikke mange som får spille mot Manchester United U18. Vi så at mange av våre gutter hevet seg og spilte opp mot årsbeste. Det sier at det ligger et stort potensial der og det var veldig gledelig for oss trenere å se. 

- Det forteller at det går an å bli god i Tromsø. Selv om vi kommer fra Nord-Norge og ser på engelsk fotball hver helg, så kan det åpne drømmer om å få spille der. Vi har solgt en spiller til United, og han og en spiller til, var kanskje de beste spillerne i hele kampen. Det er ingen begrensninger å bo i Nord-Norge, legger Johansen til.

Tradisjon

Nå handler det om å få guttene til å holde seg på et høyt nivå også hjemme i Tromsø.

- Vi må ta med oss hjem i treningshverdagen at vi ikke ligger langt unna nivå der. Det nivået vi var i den kampen må vi jage etter hele tiden, for vi kan ikke komme hjem og så slippe ned guarden. Vi må bruke det som motivasjon til utvikle oss videre. I TIL er det også kort vei fra akademi til A-lag. 

- Spillerne blir nok å bruke det som motivasjon i juleferien slik at de kommer tilbake klare til å jobbe enda hardere. I slutten av januar drar vi til Tyrkia og møter gode russiske lag, så da får de matchet seg mot gode lag igjen. Så det handler om skru til litt til og ta steget opp.

Dessuten håper han å ta med seg akademiet på en årlig tur til Manchester. 

- Vi skal prøve å få det til slik at det blir en tradisjon. Det tror jeg vi skal få til.  

Annonse fra Obos-ligaen: