- Ikke god nok i boksene

TIL skapte like mye sjanser som Rosenborg, men i boksene kom forskjellen mellom de to lagene til syne.

Rosenborg vant 3-0 etter at de scoret på sine tre første skudd på mål. TIL hadde flere store sjanser, men klarte ikke å sette sjansene. 

- Alle kan se forskjellen. Rosenborg er kliniske og effektive. Det var mye snakk om vi kunne spille vårt spill mot dem og vi viste i dag at det kan vi. Men det er ikke godt nok i begge boksene. Vi er ikke kliniske nok i boksen offensivt, sier TIL-trener Simo Valakari.

- Det var en jevn kamp og vi møtte et veldig bra TIL-lag, men vi avgjør i begge endene. Det er tøffe matcher mot TIL og vi var ikke sikre på at vi kunne komme herfra med tre poeng. Det gjorde vi og det er vi fornøyd med, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

- Uheldig og udyktige

Det var ikke bare trenerne som satt igjen med den følelsen. 

- Jeg kan ikke stå her og lyve og si at jeg ikke kjenner til det scenarioet. Det har vært litt for ofte at vi er for dårlig i boksene. Jeg må bare gjenta meg selv, at vi har vært for dårlig der, så vi må bare jobbe videre med det, sier Gjermund Åsen.

Annonse:
- De var effektive og det var ikke vi. Det var ikke noe overkjøring. Vi hadde vel like mange sjanser. Jeg skal scoret et par, men det skjer ikke. Så jeg må hjem og trene, sier Mushaga Bakenga.

- Jeg syns Tromsø var gode spillemessig og Gjermund var helt strålende. Så de er litt uheldig og udyktig og det er det som nok er forskjellen på lagene. Vi har den roen i oss når vi får de store sjansene, mens de føler nok litt på tingens tilstand og knyter seg litt, sier Pål-André Helland.

Utrolig nært

Etter 22 minutter på stillingen 1-0 til gjestene fikk Gjermund Åsen en eventyrlig mulighet. Det var nesten utrolig at ballen ikke gikk inn. 

Han fyrte av kanon med venstreslegga, men ballen ville ikke gå inn på riktig side av linja. 

- Det er marginer der. Den traff rent på nedsiden av tverrliggeren først og så på innsiden av stolpen. Den er bitter, sier Åsen.

- Jeg hadde følelsen da den gikk på innsiden av stolpen at den ikke var inne, legger han til.

- Vi så på bildene at den ikke var inne. Det var bra dømt, men det var 5.000 som mente den var inne, så det var en bra stemning her en stund, sier Ingebrigtsen.

Straffe?

TIL ga aldri opp og skapte flere sjanser, men ballen ville ikke inn. I stedet fikk Nicklas Bendtner og Helland sette to baller til i mål på litt for enkelt vis. 

- Det var en åpen kamp og vi hadde en del sjanser som vi burde ha scoret på, både på 1-0 og 2-0, og da hadde det blitt fyr i teltet og da hadde de ikke kunne ri så mye på ledelsen, sier Åsen.

TIL ropte også på straffe to ganger, men det ble det ikke noe av. Faktisk har ikke TIL fått en eneste straffe i årets Eliteserie.

- Vi skulle jo hatt straffe og jeg har vært på andre halvdel og fått straffe, men slik er det, sier Bakenga.

Berger plassen

Selv om det ikke ble poeng mot serielederen, så er Åsen sikker på at TIL spiller i Eliteserien også neste år. 

- Vi har fem kamper igjen, fem cupfinaler og det er ikke til å legge skjul på at vi trenger poeng. Vi berger plassen. Vi spiller så bra og skaper så mange sjanser at jeg tror vi får de poengene vi trenger til slutt, sier Åsen. 

- Det var en stor kamp for oss, men det er ikke denne kampen som avgjør om vi blir i Eliteserien eller ikke, sier Valakari.

Annonse fra Eliteserien: