- Hvem av dere vil bli en knallgod fotballspiller?

SNN-akademiet var denne uka på Finnmarks-besøk i Tana og Kirkenes.

TIL reiser i september og oktober rundt i landsdelen med SNN-akademiet som er et samarbeid klubben har med Sparebank1 Nord-Norge.

Denne uka var de altså i Tana og Kirkenes. 

Annonse:
Morten Pedesen i TIL har ansvaret for prosjektet som går under TILs samfunnsengasjement. Og han stiller alltid følgende spørsmål: 

- Hvem av dere vil bli en knallgod fotballspiller?

Mediehuset iFinnmark var til stede på den ene treningen og har fortalt sine lesere hva "MP" svarte til spillerne som var med på treningen.

- Jeg kan love dere at dere er bedre til å spille fotball om halvannen time enn dere er nå. Men husk det jeg sa om krav. Skal jeg se dere i Tromsø eller sitte i sofaen min og se dere spille i utlandet, så må dere være veldig gode. Og for å komme dit må dere trene mye og riktig, både styrke og med ball, dere må spise riktig og mye og dere må sove mye, sa Pedersen.

I neste uke står to nye steder i Finnmark for tur, da besøker SNN-akademiet Honningsvåg og Kjøllefjord.

- For Tromsø IL er det naturlig å ha Finnmark som nedslagsfelt. Det er viktig å reise rundt for å skaffe seg oversikt over talentene og ikke minst trenerkompetansen som finnes. Mange av de beste spillerne vi har hatt i TIL er finnmarkinger, som Sigurd Rushfeldt og Morten Gamst Pedersen og Magnus Andersen som er der nå. Det sier seg selv at Finnmark er viktig for oss, sier Pedersen til iFinnmark.


Resten av saken kan du lese i iFinnmark (plussak)

Annonse fra Eliteserien: