- Hvert poeng er verdifullt

For tredje kamp på rad møter Gutan en tabellnabo når de avslutter første halvdel av sesongen med bortekamp mot Haugesund.

Første møte med naboen var Lillestrøm og der ble det tap. Så kom Sarpsborg 08 på besøk og den kampen vant Gutan. Det ble den fjerde seieren på de femte siste, noe som gjør at TIL er det fremste formlaget i serien sammen med Rosenborg.

Nå venter de tredje strake møte med en tabellnabo når Haugesund er motstander på fremmed gress søndag. De er ett poeng foran Gutan, og en seier vil ta TIL opp på 19 poeng og sørge for at de er nummer ni halvveis i sesongen. 

- Det er nok en veldig viktig kamp, spesielt med tanke på hvordan tabellen ser ut. Hvert eneste poeng er svært verdifullt, sier trener Simo Valakari.

- Det er så utrolig tett og disse poengene i disse kampene er viktig siden vi er tabellnaboer, men vi kan ikke begynne å telle poeng om så og så skjer. Vi drar dit, hvor vi må prestere og så får vi se hva vi får ut av det. Men det vil betyr utrolig mye med tre poeng, slik som mot Sarpsborg 08, legger han til. 

Annonse:
Selv om TIL altså har vært i god form, så er det som alltid vanskelig med bortekamp. Haugesund har faktisk slitt på hjemmebane, med bare én seier på syv forsøk (slo Stabæk 3-0). Faktisk har kun Molde og Brann vært bedre på bortebane enn Haugesund. 

Gutan har tapt de tre siste møtene mot Haugesund på bortebane, men før det var statistikken 3-5-1 i TILs favør.

- Det er et vanskelig sted å dra til, for de har et sterkt lag. Det er siste kamp før pausen og vi har sett bra ut den siste tiden om man ser bort fra den ene kampen. Vi måtte endre ting fullstendig resultatmessig. Vi alle visste det. Samtidig ser vi hvor små marginer det er, og da må vi våre påskrudd i hver eneste kamp hele kampen gjennom. Da får vi mulighet til å ta poeng, for vi er et godt lag

I fjor ble det 0-1-tap i kamp Gutan følte de fikk veldig dårlig betalt i. 

- Spesielt i bortekamper så må vi ta vare på sjansene, men først av alt må vi kunne forsvare oss på skikkelig vis. Vi vet at vi kommer til å få sjanser. Vi ville vise folk hva som bor i oss mot Sarpsborg 08, og spillerne ville slå tilbake etter forrige bortekamp. Det klarte vi. Og nå er det en ny utfordring, kan vi holde det gående. 

Laget reiste ned til Haugesund allerede i formiddag for å få inn et par økter på gress.

Annonse fra Eliteserien: