Høgli blir i FCK i 2017

Tom Høgli (33) skulle slutte seg til Tromsø IL i juli 2017, men blir nå i FC København ut året.

Høgli var ment å bli spilleklar til hjemmekampen mot Molde 6. august, men har tatt kontakt med Tromsø IL om å kunne spille for FC København ut året.

En skade i FCK har ført til at Ståle Solbakken ønsker å ha høyrebacken med inn i Champions League-kvalifiseringen og en ny sesong av den danske Superligaen. Alt tyder på at Høgli vil bli satset på som høyreback i denne perioden.  33-åringen ville vært aktuell for 14 Eliteseriekamper for TIL i samme perioden.

 - For Tromsø IL har dette vært en vanskelig sak, men vi har valgt å ta hensyn til Toms ønske om å utsette hjemkomsten til januar. Han vil få en mulighet til å spille Champions League samt å få en god avslutning i sin karriere i FCK, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

- Meget god avtale

Annonse:
TIL har inngått en avtale, som i tillegg til den økonomiske kompensasjonen, også inneholder et bredt samarbeid med den danske toppklubben. 

 - TIL har inngått en meget god avtale med FC København som innebærer et fast grunnbeløp og en bonus for Champions League i 2017 og 2018. Til sammen kan TIL oppnå millionbeløp som vil gjøre dette «salget» til det største siden Saliou Ciss gikk til Valenciennes, sier Johansen.

- Avtalen inneholder også et spennende samarbeid med FCK der de kommer til Tromsø for å spille en oppvisningskamp, TIL får bruke FCK sitt scoutingnettverk i de neste årene og FCK åpner opp klubben for kompetansedeling både på utvikling og A-lag. FCK ligger nå langt fremme på disse områdene. Samarbeidet skal være konkret og Tom Høgli vil være garantisten for dette samarbeidet, legger han til.

- Finne en løsning

Peter Ankersen har fått ett brudd i ankelen som holder han på sidelinjen i lang tid.

- Det forteller mye om Tom som spiller og person at han ønsker å hjelpe klubben og laget i en vanskelig situasjon. Dette er for oss den beste løsningen siden vi vil fortsatt være godt dekket på høyrebacken og ikke legge et altfor stort ansvar for Mads Roerslev, som fortsatt bare er 17 år. Vi er veldig fornøyd med avtalen, og skylder både Tom og Tromsø en stor takk for at dette var mulig å få til, sier trener i FCK, Ståle Solbakken i en pressemelding fra FCK.

- Det var en vanskelig situasjon for klubben med Peters alvorlig skade, så når de spurte om jeg var forberedt på å bli, så handlet det om å finne en løsning. Jeg trives veldig godt i klubben og i byen, og jeg vil gjøre min del for at vi når våre mål sammen. Klubben har gitt meg mye, og jeg er bare glad for at jeg kan gi noe tilbake, sier Tom Høgli. 

Annonse fra Eliteserien: