Historisk samarbeid

IF Fløya og Tromsø IL har et ønske om å finne sammen om en tydelig toppfotballsatsing for kvinner i Tromsø og Nord Norge.

Annonse:

IF Fløya og TIL arrangerte idag en felles pressekonferanse på Alfheim, der planene om en felles toppsatsning innen kvinnefotball ble presentert. Målet er at klubbene skal stille et felles lag både i 1. og 2.divisjon allerede i 2021.

Stig Bjørklund (Styrelder Tromsø IL) og Linda Wilhelmsen (Nestleder IF Fløya) representerte henholdsvis TIL og Fløya på dagens pressekonferanse. 

Det er nedsatt en egen arbeidsgruppe utgått fra styrene i hvert av idrettslagene. Mandatet er å utarbeide et forslag til en spisset satsing med siktemål å etablere et topplag i Tromsø. Samarbeidet skal gi et resultat som er bedre enn summen av dagens satsinger i de respektive klubber.

Arbeidsgruppen skal løpende rapportere til styrene i idrettslagene, slik at styrene kan fremlegge et samlende forslag til årsmøtet i de to klubbene. Målet er at forslaget om toppfotballsatsing kan behandles inneværende år og implementeres fra og med neste sesong.

IF Fløya har stolt historie innen kvinnefotball og etablerte seniorlag allerede i 1981. I 1990 rykket de opp til Toppserien og de vant bronsje i 2004 og 2005. Fløya har fått frem profiler på løpende bånd og de har hatt flere spillere som er blitt A-landslagsspillere og sågar spilt i internasjonale mesterskap. Senest i fjor vant Fløya 1.divisjon. 

Tromsø IL hadde for første gang et kvinnelag på banen i 2008, og samme året startet de med aldersbestemte jentelag. Klubben har fått frem gode årskull som har hevdet seg i nasjonale turneringer. TIL har opplevd god spillerutvikling og produsert spillere som har deltatt på yngre landslag. I fjor vant A-laget 2.divisjon i Nord-Norge.

Det er disse to gode miljøene som nå slår seg sammen for å skape et lag som forhåpentligvis på sikt kan hevde seg på øverste nivå i Norge.

Tromsø IL ser frem til fortsettelsen av dette arbeidet, som forhåpentligvis er starten på noe stort. 

Annonse fra Obos-ligaen: