Historisk kamp mot TUIL

Fredag skriver TIL historie når TUIL er motstander på Alfheim. Aldri har klubben spilt kamp på egen bane så tidlig på året.

Alfheim ble åpnet 9. januar i år og aldri har stadion vært åpnet for trening så tidlig på året. 

Fredag er det duket for TIL-TUIL på samme arena (Avspark kl. 16:00 - gratis inngang) og dermed blir 9. februar en historisk dag for TIL.

Det blir det tidligste på året TIL har spilt kamp på egen bane. TIL har spilt en obligatorisk kamp i februar og den ble spilt 24. februar da Brøndby gjester i den siste gruppespillskampen i Royal League. 

- Det er kult, for det er alltid artig å skrive historie som er positiv, sier TIL-trener Simo Valakari.

- Jeg er utrolig takknemlig for den innsatsen klubben har lagt ned for at vi kan bruke Alfheim. Det betyr mye at vi har fått vært her, legger han til.

- Interssant kamp

Dette er også den eneste kampen i oppkjøringen som spilles i Tromsø. 

- Hver kamp nå er viktig for oss, for vi ønsker at spillerne får kamptrening. Vi ønsker at Alfheim skal bli vårt fort og vi elsker å spille foran våre egne tilhengere. Forhåpentligvis kommer det en del folk på kampen, som får se våre spillere i aksjon selv om det er tidlig.

Annonse:
Han har respekt for motstanderen.

- TUIL er et godt lag, så det blir en interessant kamp. Jeg fulgte dem litt i fjor og jeg liker hvordan de spiller fotball. Det forteller mye om de som klubb at Lasse Nilsen dro dit i fjor og kom tilbake som en bedre spiller, sier Valakari. 

- Verdifullt

TUIL har trent på Alfheim i forkant av kampen. 

- Vi har trent her i de to siste dagene og skal trene i dag før kampen i morgen. Det er veldig fint å komme ut og nå er det gode forhold her også. Vi har trent en periode i Skarphallen og vi merker at ballen går fortere på Alfheim. Det var også godt å komme ut, sier TUIL-trener Gaute Helstrup. 

- Det kan være at TIL har kommet litt lenger i sin oppkjøring enn det vi har gjort og det er tettere opp mot seriestart for de også. Vi håper å få en god referanse hvor toppnivået i landet ligger og at vi får merke at vi har litt å strekke oss mot på tempo og kvalitet. Vi skal tørre å hoppe ut i det, og så får vi se hvilke svar vi får. Vi har samarbeid bra i mange år og det å kunne få matche oss her er veldig fint og verdifullt for oss og det håper jeg det er for TIL også, legger han til. 

Seriestart for TIL er borte mot Start 11. mars, mens første hjemmekamp er mot Strømsgodset en uke senere. 

Annonse fra Eliteserien: