- Næringslivet må bidra!

Consto reagerte umiddelbart da de så spleisen for Lerøyhallen. Nå sørger de for at hallen får en halv million kroner.

Tirsdag lanserte Tromsø IL spleisen for Lerøyhallen. Da ga både privatpersoner og Kræmer AS penger til hallen.

Og for hver krone som kommer inn matcher Samfunnsløftet til Sparebank 1 Nord-Norge beløpet opp til at to millioner er samlet inn. 

- Vi tenkte umiddelbart at dette prosjektet måtte vi bidra på. Det er ekstemt viktig for både TIL og Tromsø by å få på plass en slik hall, så vi ønsker å finansere noe som vil bety mye for veldig mange barn og unge, sier konsernsjef i Consto Holding AS, Kent-Helge Holst. 

- Utrolig takknemlig

Det er et betydelig beløp som kommer fra Consto. 

- Vi har bestemt oss for å gi 250.000 kroner, sier Holst. 

Det betyr at totalt kommer det inn 500.000 kroner til Lerøyhallen via det bidrag siden banken matcher beløpet. 

- Det er fantastisk med et så stor bidrag. En halv million er fryktelig mye penger, så vi er utrolig takknemlig, sier daglig leder i TIL, Kristian Høydal.

Dersom du ønsker det, kan du støtte Lerøyhallen ved å gå inn på spleisen her. Alle bidrag, store som små, vil bli satt utrolig stor pris på. 

I skrivende stund er 743.622 kroner av målet på fire millioner samlet inn. Nå kommer Holst med en oppfordring til andre næringslivsaktører. 

- Det er så mange barn som blir berørt av hallen at jeg er sikker på at mange i næringslivet vil bidra. Så jeg utfordrer andre til å støtte dette prosjektet, sier Holst.

- Ekstremt viktig

Tromsø IL har jobbet i 15 år på å få realisert hallen på Bjerkaker. Det at Lerøyhallen nå bli bygget gjør at yngres avdeling i klubben får en egen hall å trene i, men det vil også komme andre klubber til gode da halltid andre steder vil bli ledig. 

- Vi ønsker å støtte breddeidretten og TIL er et av få lag i byen som ikke har hall. Det er mange unger som hører til området og det er stor utbygging der fortsatt, så det er ekstremt viktig å få en hall der, sier Holst.

- Det er også viktig med tanke på den lange vinteren vi har her i Tromsø. Vi har snø fra oktober og helt frem til nå. Jeg var på en kamp på Storelva i forrige uke og holdt å fryse meg ihjel. Så vi trenger haller slik vi kan holde oppe aktiviteten gjennom vinteren. TIL har sagt de skal være en utviklingsklubb og det gjør man ikke i en snøhaug, legger han til.

Annonse:
Han håper flere haller vil følge etter. 

- Det er også behov for ytterlige haller i tillegg til Lerøyhallen i byen. Spesielt da midt og sør på øya hvor folketallet har vokst så mye de siste årene. 

Sterkt merkenavn

Consto har vært en lojal samarbeidspartner for TIL i lang tid.

- Vi er også med å støtte A-laget og det gjør vi fordi vi ser at TIL har et sterkt merkenavn, både i Nord-Norge og nasjonalt. Vi er en nasjonal aktør og fotball er noe veldig mange er opptatt av. Mandag så er det ofte slik at det er fotballen som er samtaleemne, sier Holst.

- Jeg syns det er utrolig raust av Consto å være med på Lerøyhallen. De har vært og er en stor bidragsyter i A-lagssatsingen vår. De er med på drakten, og de store på arenareklame og de har hjulpet oss gjennom tykt og tynt i mange år, så at det velger å hjelpe oss på denne måten, er utrolig bra, sier Høydal. 

Annonse fra Obos-ligaen: