Henrik og Daniel er nye TIL-spillere

Torsdag ettermiddag ble det avgjort hvilke to spillere som skal representere TIL i årets eSerie. Fire spillere kjempet om to plasser og det var spenning til siste slutt.

Annonse:

Altibox eSerien arrangeres i år for andre gang og første runde spilles 7. november i Oslo. Kampene kan streames på Dplay og Eurosport Player. TIL er med i år igjen og er ett av 20 lag i årets eSerie. Vålerenga vant i fjor med Brann på andreplass. 

Fire gode spillere deltok

Daniel Hay (til venstre på bildet) og Henrik Høgtun (til høyre på bildet), er de to som skal representere TIL i årets serie. Det ble klart etter at de var de to beste i den avgjørende kvalifiseringsturneringen som ble spilt torsdag ettermidag på Aurora Kino Fokus i Tromsø sentrum.

De to andre spillerne som var med, var Magnus Leonardsen og Ole Gunnar Johnsen. Alle fire var kvalifisert gjennom en innledende online-turnering som gikk av stabelen forrige helg. 

Det var enkelt å se at alle fire spillerne holdt høyt nivå og alle ville vært verdige representanter for TIL i eSerien 2019.

Turneringen torsdag var organisert som en serie, der alle fire spillerne møtte hverandre en gang hver. De to med flest poeng, ble vinnerne av turneringen og dermed kvalifisert til å bli TILs spillere i eSerien. Om det stod likt på poeng, ble målforskjell og innbyrdes oppgjør avgjørende. 

Spennende sistekamp

Henrik Høgtun vant begge sine to første oppgjør 4-0 og var dermed allerede kvalifisert før siste kamp, som ble spilt mot Magnus Leonardsen. Denne kampen ble avbrutt underveis på grunn av teknisk svikt, men siden ingen av spillerne hadde noe å spille for, ble de enige om at kampen endte 0-0. 

Daniel Hay på sin side, hadde noe å spille for helt til siste kamp. Han og Ole Gunnar Johnsen hadde begge en seier og ett tap hver før deres innbyrdes kamp, men Hay hadde bedre målforskjell. Dermed måtte Ole Gunnar Johnsen vinne kampen for å kunne slå følge med Henrik Høgtun inn i eSerien. 

Kampen var spennende og det stod målløst lenge, men begge spillerne hadde store sjanser underveis. På slutten måtte Johnsen legge om til en mer offensiv taktikk og begynne å ta sjanser, siden han måtte vinne kampen. Han gjorde et meget godt forsøk, men Daniel Hay kontret inn vinnermålet og sikret seg dermed den andre plassen på TILs lag i årets eSerie.

Spillerne ser frem til eSerien

Hernrik Høgtun gleder seg til å spille i eSerien og han tror han og hans makker kan gjøre en god figur i konkurrase med 19 andre lag.

-Vi møter veldig gode spillere, men jeg tror vi skal klare oss greit. 

Daniel Hay gleder seg til å måle krefter med de andre lagene.

-Vi skal ta utfordringen selv om det er veldig tøff konkurranse. For min del er dette utrolig kult å få være med på og det blir noe nytt. 

Under turneringen torsdag valgte begge spillerne å spille med Frankrike og lyktes godt med det.

-Frankrike er gode på FIFA og absolutt et av de beste lagene, sier de begge to. 

Gruppene i årets eSerie trekkes 1.november.

 

Annonse fra Obos-ligaen: