- Håper det gir byen et løft

Mushaga Bakenga håper storseieren over Sarpsborg 08 gjør at tromsøværingene strømmer til kampen mot Odd på Alfheim kommende torsdag.

5-0-seieren gjorde at TIL klatret opp i ryggen på de andre lagene over seg på tabellen. TIL har nå 21 poeng og vil med seier i den utsatte kampen mot Odd torsdag kl. 18:00, være på sikker plass før helgens runde. 

- Jeg håper denne seieren gir byen et løft og at vi får flere og flere på kampene. Det er sinnsykt artig å spille her når mye folk kommer og støtter oss. Det er nok mange som vil komme til neste kamp etter å ha sett denne kampen. Vi trenger å ha byen bak oss og vi trengte denne seieren for selvtilliten, sier Mushaga Bakenga. 

- Med den reklamefilmen jeg lagde for Scandic så håpet jeg på flere, men jeg får lage litt flere filmer, så kommer det mer på neste kamp, sier han med et stort glis.

- Moro å lage mål

Han scoret sitt første mål for TIL da Thomas Lehne Olsen lekte med et par motstandere og løp en halv bane før han serverte ballen på et sølvfat til Bakenga. 

- Det var nydelig. Jeg vil gi 90 prosent av målet til Thomas Lehne Olsen, men det var veldig greit å være der. Det er alltid moro for en spiss å lage mål. Det er greit, men det betyr mer at vi vinner som vi gjør. Jeg vil så veldig gjerne holde plassen med Tromsø, og det er det som er fokuset mitt. Scorer jeg og bidrar så er det bonus, men det viktigste er at vi vinner kamper.

Annonse:
Scoringen sørget for at TIL ledet 3-0 på det tidspunktet og til pause sto det 4-0.

- Vi sa det i pausen at selv om vi ledet 4-0 så skulle vi ha to gode omganger. Hadde det blitt 4-3, så hadde vi vunnet med bismak. 

Bakenga fikk spørsmål fra pressen om han vil bli i TIL også neste sesong.

- Jeg har spilt fotball så lenge at jeg vet at dersom jeg begynner å tenke på fremtiden, så skjærer det seg på banen. Jeg skal tenke på berge plassen først og på festen når det har skjedd, så kan man spørre meg hvor jeg skal spille neste år.

- Ekstra deilig

Simen Wangberg ble tomålscorer før pause. Begge gang etter at Morten Gamst Pedersen slo presise dødballer med sin eminente venstrefot. Først scoret Wangberg på corner etter 13 minutter og så etter frispark etter 41 minutter. Begge gangene med hodet. 

SCORER: Simen Wangberg scorer og jubler med Ulrik Yttergård Jenssen, Thomas Lehne Olsen og Mushaga Bakenga. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SCORER: Simen Wangberg scorer og jubler med Ulrik Yttergård Jenssen, Thomas Lehne Olsen og Mushaga Bakenga. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

- Vi gjennomfører en veldig god kamp og vi spiller etter den planen vi har lagt. Vi hadde en veldig fin uke og fikk forberedt oss godt. Det er utrolig deilig at vi gjennomfører planen så godt og så er det ekstra deilig å få med meg to scoringer, sier TILs kaptein.

- Det var fremgang i prestasjonene frem til Kristiansund-kampen og fikk en kjempesmell både resultatmessig og prestasjonsmessig der og slik vil det være i en utviklingsprosess, at vi går to steg frem og så ett tilbake. Det var veldig viktig å snu det og det gjorde vi til de grader i dag. Det var svar på tiltale, for vi er veldig fornøyd med denne prestasjonen, legger han til. 

- Blir sterkere og sterkere

Trener Simo Valakari var naturligvis svært fornøyd etter kampen med innsatsen til hans elever. 

- Guttene ville vise alle at vi ikke er så ille som det vi var i Kristiansund. Jeg har sagt det mange ganger at dette er en prosess, og vi kommer til å bli sterkere og sterkere. 

- Taktisk så utførte guttene planen veldig bra. Det var en veldig god laginnsats i dag. Vi må spille på det vi gode på, for da kommer også resultatene. Guttene beviste at dersom vi gjør det vi skal så er vi et veldig godt lag. Vi har ikke klart å score så mange mål, men i dag leverte guttene. 

Det siste målet for Gutan scoret Mikael Norø Ingebrigtsen bare to minutter etter at han erstattet Morten Gamst Pedersen. Et flott scoring fra 14 meter. 

Men det var ikke bare det offensive som var viktig i denne kampen. Valakari hadde et defensivt mål også. 

- Vi vet vi kommer til å skape sjanser, men vi ville holde nullen, for da vet vi at vi får noe ut av kampen, sier TILs trener. 

tc38d845
JUBEL: Gutten jubler for scoringen til Mikael Ingebrigtsen som løftes av Simen Wangberg og Magnus Andersen. Thomas Lehne Olsen t.h. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Annonse fra Eliteserien: