- Handler om stolthet og ære

TIL-spillerne er klare på at møtet med Glimt i kveld handler om mer enn å vinne en fotballkamp.

De to siste årene har TIL vunnet på fotballen festdag, i fjor mot Bodø/Glimt og året før mot Rosenborg.

Begge de kampene gikk på bortebane. I år er heldigvis 16.mai-kampen tilbake på Alfheim.

Motstander er Bodø/Glimt, og selvsagt vil alle sende erkerivalen tilbake til Nordland med tap. 

- Det ville betyr veldig mye, ikke bare for spillerne, men også for byen og folket. Så det ikke bare for oss vi spiller, for vi alle trenger en seier nå, sier Runar Espejord. 

- Det blir interessant å være underdog, for det pleier vi ikke å være. Så får vi se hvordan det går, jeg gleder meg utrolig mye til kampen, legger han til.

Borgertoget

TIL-spillerne går tradisjonen tro i Borgertoget på nasjonaldagen. Og derfor betyr nettopp denne kampen ekstra mye. 

- Vi slo dem borte 16. mai i fjor og det var utrolig fint å gå med hodet hevet i borgertoget på 17. mai. Når vi går ut på banen, så må vi tenkte på at det ikke bare handler om kampen i kvelden, men stolthet og ære i morgen også. Seier vil betyr ganske mye. Det er ikke noe særlig å gå i tog 17. mai ved tap, for det har jeg opplevd. Det vil jeg ikke oppleve igjen, sier Kent-Are Antonsen.

- Seier betyr alt. Det har så mye å si for stemningen og det er så mye artigere å gå i Borgertoget da. Vinner vi, så kommer smilene mye lettere frem på 17. mai, sier Magnus Andersen. 

Annonse:
Bodø/Glimt har hatt en god start på sesongen, og de er nummer tre med 14 poeng. På bortebane har de slått Mjøndalen, tapt mot Stabæk og spilt uavgjort mot Haugesund. De har med andre ord tatt fire poeng borte, det samme som TIL.

- Det ville være utrolig godt å få de ned på jorda igjen med seier i morgen, sier Antonsen. 

- Det er ikke noe som hadde vært bedre enn å ta de nå. De er litt høyt oppe, så det hadde smakt godt å få de ned på jorda igjen, sier Andersen. 

Håper på trøkk

Nå håper de at folk finner veien til Alfheim i kveld.

- Det er det nærmeste vi kommer et lokalderby og det har vært noen heftige oppgjør opp gjennom årene, så det er artig å få kampen hit. Blir det nesten fullsatt Alfheim, så blir det et skikkelig kok, sier Andersen.

- Jeg ser frem til en veldig god atmosfære og forhåpentligvis kommer det en del folk, slik at det blir litt trøkk, sier Antonsen.

Annonse fra Eliteserien: