- Guttedrømmen går i oppfyllelse

Både Endre Borch Nash (19) og Runar Johansen (19) har blitt enige med TIL om en ettårskontrakt.

Annonse:

Dermed blir TIL-talentene en del av A-stallen i jubileumsåret 2020. 

- Endre og Runar er skikkelige TIL-gutter. Vi ønsker å følge dem det neste året for se om de tar videre steg på fotballbanen. De har forskjellige kvaliteter som spillere, men deler gode holdninger og ambisjonen om å spille på toppnivå i Norge, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

- Guttedrøm

Selv om begge har trent mye med Gutan i år, så er dette deres første proffkontrakt. 

- Det betyr veldig mye og det er et stort øyeblikk. Jeg er takknemlig over å få den sjansen av TIL, slik jeg kan satse videre på fotballen. Det gir mye motivasjon og jeg tror det kommende året blir veldig artig. Det er en stor ære og en guttedrøm som går i oppfyllelse. Kontrakten gir også en trygghet for det kommende året og jeg får en struktur i hverdagen, sier Borch Nash. 

- Det betyr at jeg har ett år på å vise meg frem for klubben og vise meg verdig til en ny kontrakt. Det har vært litt nervepirrende, for det begynt å gå mot slutten av sesongen og jeg viste ikke hvor jeg skulle ende opp neste år. Jeg har drømt om å spille for TIL siden jeg var liten, så det er utrolig artig, sier Johansen. 

De to ser frem til det kommende året.

- Det blir ett år med knallhard jobbing, for målet er å få spille fotball på et så høyt nivå som mulig. Om det blir et utlån eller i TIL, det får tiden vise, men jeg skal jobbe for å overbevise trenerteamet, sier Borch Nash. 

- Det gir meg ett år der jeg kan utvikle meg og spille fotball uten å tenke på andre ting enn å konsentrere meg 100 prosent om fotball, sier Johansen. 

Trener et lag

Begge er også trenere for juniorlaget i yngres avdeling. 

- Jeg og Runar skal fortsette å trene 03-laget. Det er utrolig givende og artig og man lærer mye om fotballfaget ved å være trener. Man får også andre perspektiver enn å bare være spiller. De er dessuten en fin gjeng, så det er fint å ha det på siden, sier Borch Nash. 

- Det er artig å trene 03-guttene. Det er givende og koster oss ikke så mye og dessuten er det gøy å se hvor mye det gir til spillerne, sier Johansen. 

Annonse fra Obos-ligaen: