Reddet Gutan på overtid

Tre minutter på overtid så Odd ut til å kunne utligne, men Gudmund Taksdal Kongshavn sto frem som en matchvinner da han reddet forsøket fra Torgeir Børven.

Børven sto plutselig på hjørnet av femmeteren og kun Kongshavn sto mellom Børven og en scoring. 

- Han kommer fra skrå vinkel, så fra mitt ståsted er det bare å komme seg ut og dekke så mye av vinkelen som overhodet mulig. Det er veldig fint å kjenne at man får ballen klink i låret før den går ut, sier Kongshavn. 

Et par minutter senere blåste dommeren av kampen. 

- Det var 2-1 og på overtid, så det var ufattelig deilig for den overtiden var ufattelig lang. Det var så godt når dommeren blåste av og vi hadde tatt tre nye poeng, sier TILs keeper. 

Lagmoral på topp

TIL startet kampen bra og scoret ved Runar Espejord etter syv minutter, men bare syv minutter senere sto det 1-1. Åtte minutter ut i andre omgang falt avgjørelsen da Simen Wangberg scoret. 

Annonse:
Dermed ble det tre poeng i en kamp hvor ikke alt gikk på skinner for TIL.

- Det var en kamp hvor vi slit og ikke helt får det til i perioder, men likevel er innsats og lagmoral på topp. Vi er inne i en god periode og har marginene med oss og det er litt slik med lag som har noe bra på gang, så det er bare å utnytte det, sier Espejord

- Vi startet bra og får en scoring, men så blir vi nochalant og slapp utpå der, og da lot vi dem kom inn i kampen igjen. Det var en telle- og forskyvningsfeil i forsvaret da de scoret og det var en rotere kamp. Vi sliter litt med rytmen offensivt, sier Wangberg. 

Helter

Treneren mente Gutan hadde flere helter ute på banen. 

- Selvsagt føles det godt å vinne. Vi vet at denne typen kamper er utrolig viktig for oss, for vi ønsker å teste hvor vi står mot så gode lag. Jeg er glad for hvordan spillerne sto frem i dag. Vi hadde flere helter, angriperne løp og løp, og det samme gjorde midtbanen. Heldigvis så hadde vi kvaliteten til å score mål også, sier Simo Valakari.

- Det viktigste i kveld - mot en god motstander - er at vi aldri tviler på måten vi skal spille på. Vi prøvde hele tiden selv om det ikke fungerte hele tiden. Derfor er det godt å få tre poeng.

- Vi vil alltid spille bra, men det er ikke alltid mulig å gjøre det. Det er ikke alltid like vakkert, men vi kommer til å prøve. I dag fikk vi en såkalt ugly seier, legger Valakari til.

Annonse fra Eliteserien: