Disse får kunstgress

Kunstgresset på Alfheim skal skiftes ut i sommer og ni forskjellige steder i Tromsø får nå deler av det gamle dekket.

Dagen etter kampen mot Odd, 2. juli, starter jobben med å fjerne kunstgresset på Alfheim. Dette skal så plasseres ut på følgende steder (se kart under):

Blåmann IL, Mikkelmyra, Hamnahallen, Krokstranda, Blåkollen borettslag, Lunheim skole, Gullsmedjordet, Fagereng skole og Kveldroveien Vel. 

- Det var opp mot 20 som meldte seg interessert og siden vi har valgt mange mindre baner, så har veldig mange fått oppfylt sitt ønske om å få kunstgress. Det er både idrettslag, skole og velforeninger som får sin del av kaka, sier Truls Hallen i Alfheim Arena. 

Skjermbilde 2018-06-06 kl. 16.06.12

Rimlig

Trond Mohn betalte for det gresset som skal skiftes ut og han står også bak betalingen av det nye gresset som skal legges på Alfheim i juli.

Og det blir ikke dyrt for de som skal motta det gamle gresset. 

Annonse:
- Hamnahallen får for eksempel et areal som ville kostet en million. Det vil koste om lag 100.000 kroner for dem å reinstallere det, så en plass mellom 10-20 prosent vil det koste de som får gress, sier Hallen.

Eliteseriestandard

I Alfheim Arena er man veldig glad for at gresset nå får en lengre bruksperiode. 

- Vi ser at behovet er stort i alle bydeler og dette er et gress som fint kan brukes i åtte-ti år til, siden det blir levert med alt av fyll som sand og topp kvalitet granulat. Dette er et gress som fortsatt er innenfor standarden som benyttes på en bane i Eliteserien, så som et breddegress vil det garantert holde i åtte år til, sier Hallen. 

Annonse fra Eliteserien: