Grattis til våre finske venner!

EM-plassen var allerede sikret og derfor spilte det finske tapet mot Hellas i kveld ingen rolle. Finland har all grunn til å være stolt over innsatsen i EM-kvalifiseringen.

Annonse:

Våre to finske landslagspillere Robert Taylor og Juha Pirinen kom ikke på banen 1-2-tapet på bortebane i kveld, men Pirinen spilte hele kampen fredag mot Liechtstenstein da Finland avgjorde til sin fordel.  

Finland vant 3-0 på hjemmebane og fansen kunne gå banans og feire en strålende innsats i gruppe J, hvor de ble nummer to etter suverene Italia som tok 30 av 30 mulige poeng. Finland tok 18 poeng, fire foran Hellas og fem ned til Bosnia-Hercegovina. 

Dermed skal de være med i det gode EM-selskapet, hvor allerede England, Tsjekkia, Ukraina, Portugal, Tyskland, Nederland, Sveits, Danmark, Kroatia, Spania, Sverige, Polen, Østerrike, Frankrike, Tyrkia, Belgia, Russland er klare i tillegg til de to lagene fra gruppe J.

Så vi gratulerer så mye til Robert og Juha samt de andre finske personene som jobber i TIL og alle andre finske fotballentusiaster. 

Norge U20

To andre spillere fra TIL var også opptatt med landslagoppdrag i dag. 

Marcus Holmgren Pedersen spilte hele kampen for Norge U20 da de spilte 1-1 borte mot Polen. Norge tok ledelsen, men polakkene utlignet på overtid. Polen slo nylig Sveits 5-1, så det var et sterkt resultat av Norge. 

- Den første omgangen er helt jevn i sjanser skapt. I andre omgang fortsetter vi å styre kampen. Vi får straffe og tar en fortjent ledelse. Vi kontrollerer kampen i en god periode før Polen blir mer offensive og spiller seg frem til boksen vår. Vi treffer ikke like bra med presset på topp. Så scorer Portugal på en corner i det vi går inn i overtiden. Det er selvfølgelig veldig bittert. Det er bittert at vi ikke klarer å holde det helt inn, men 1-1 gir nok et riktig bilde av kampen, sier landslagstrener Alexander Straus til fotball.no. 

Norge G17

Tobias Hafstad har spilt turnering i Spania med G17-landslaget. I dag avsluttet Norge ved å slå Russland 1-0 i en kamp hvor Hafstad ble sittende på benken.

I de to første kampene spilte Norge 2-2 mot Tsjekkia og 4-4 mot England. Hafstad spilte en omgang mot Tsjekkia og 68 minutter mot England. 

- Det har vært en veldig god utvikling i gruppa. Den siste uka har vi spilt uavgjort mot en god tsjekkisk generasjon og et veldig bra engelsk lag. I dag avsluttet vi med seier. Det har vært en kanonsterk turnering og gutta fortjener virkelig honnør for jobben de har gjort, sier landslagstrener Jan Peder Jalland til fotball.no.

Annonse fra Obos-ligaen: