- Godt å endelig få sjansen

Mehdi Dioury (18) starter sin første kamp for TIL søndag når han erstatter Christian Landu-Landu som Morten Gamst Pedersen sin makker sentralt på midtbanen.

TIL møter Kristiansund på bortebane i en viktig kamp i bunnstriden og Gutan mangler Simen Wangberg, Christian Landu-Landu og Lasse Nilsen på grunn av suspensjoner.

Inn sentralt kommer unggutten Dioury.

- Mehdi kommer til å starte, sier trener Simo Valakari. 

- Han har spilt veldig bra på andrelaget i et par måneder og han passer godt i den posisjonen. Han må starte en gang og nå er tiden kommet. Det er greit han får tidlig beskjed slik det ikke blir noen spekulasjoner. Det er en stor kamp som han skal starte i, men han er klar, legger han til. 

Debuterer

Dioury har så langt ikke spilt i Eliteserien og får dermed sin debut søndag.

- Jeg er klar til å gjøre mitt aller beste. Nå må jeg bare ta vare på sjansen, for jeg har kommet hit for å spille kamper på øverste nivå, sier Dioury.

- Det kommer til å bli en tøff kamp, men samtidig er det bare en kamp. Jeg skal bare gjøre ting riktig og vi drar dit for å vinne, legger han til.

Annonse:
Han ser naturligvis frem til å få muligheten fra start. 

- Jeg har ventet lenge på denne muligheten og nå har den endelig kommet. Jeg har lært og utviklet meg mye, så dette har vært veldig bra for meg. Det er utrolig godt å endelig få sjansen, sier 18-åringen. 

Farlige

Selv om det er et par usikkerhetsmomenter foran møtet med Kristiansund, så får de tre på topp fornyet tillit.  

- I Aalesund-kampen var de veldig farlige og de har vist å ha gode relasjoner, sier Valakari. 

Kristiansund har spilt 10 hjemmekamper og tapt kun én - mot Molde i første serierunde - og seks har endt uavgjort. TIL har møtt de på bortebane én gang og det var i 2014 da Gutan tapte 0-1 i 1. divisjon.

I vår ble det 1-1 på Alfheim. 

Annonse fra Eliteserien: