- Gjøre ting riktig

Simo Valakari har fokus på at guttene må gjøre ting enkelt og riktig for at Gutan for andre gang i år skal vinne to kamper på rad.

I fotball kan det svinge fort og det så alle med hjertet i TIL i forrige uke. Først ble det et stygt tap mot tabellnabo Kristiansund før man knuste topplaget Sarpsborg 08.

– Alle kamper er viktige for oss når vi er der vi er. Det høres nok kjedelig ut, men vi må ta hånd om prestasjonen vår, så vil resultatet komme. Som det gjorde på søndag. Vi vet at det vil bli tøft, Odd er et godt lag, så vi må tenke på oss selv. Gjør vi det vi skal, så vil resultatet komme, sier TIL-trener Simo Valakari.

– Vi var kanskje ikke så dårlige i 1-4-kampen mot Kristiansund, og vi må ikke ta av etter å ha vunnet 5-0. Uansett hvor mye vi vil score fem mål og vinne mye, så vil det ikke skje i hver kamp. Vi må holde beina på jorda, og kontrollere prestasjonen vår, legger han til.  

- Holde ting enkelt

TIL har kun vunnet to kamper på rad en gang i år. 

– Vi har ikke vært flinke nok til å følge opp etter gode kamper. Vi har snakket med spillerne om dette. Når vi har spilt bra, så har vi tenkt at vi må gjøre det enda bedre i neste kamp. Det er motsatt. Vi må holde ting enkelt og konsentrere oss om å gjøre de tingene riktig. Gjør man det, så er det mulig å knuse motstanderne, sier TILs trener.

– Siden kampen var ferdig på søndag, har det vært tankesettet vårt. Vi må gjøre de tingene riktig. Gjør man basisen riktig, så får man gode kamper. Det kan ikke være sånn at vi spiller bra, for så å falle ned veldig, sier finnen.

Annonse:
Han er klar på hva han ønsker fra spillerne sine i morgen mot Odd.

– Jeg vil se abc i fotball, med at vi holder formasjonen, har den rette intensiteten og kontrollerer kampen. Men det jeg vil se mest er det mentale nivået hos spillerne våre. At de ikke blir frustrerte hvis vi ikke scorer tidlig, men jobber på gjennom kampen. Kanskje får vi scoringen først i siste spilleminutt.

- Elsker å spille

Valakari sier følgende med tanke på laguttak siden er TIL inne i en hektisk uke med tre kamper på syv dager. 

– Alle er tilgjengelig torsdag. Med tre kamper i løpet av ei uke tar man sine forholdsregler på trening for å sørge for at alle er klar til kampene. Det er det viktigste. På trening får du ikke poeng, så du passer på at du ikke pusher på for mye i løpet av treningsuka. Så alle er tilgjengelig, før vi bestemmer oss for laguttaket.

- Vi har spilt med enkelte spillere i noen posisjoner. Hvis vi trenger å rotere, så må vi trene med andre spillere i de rollene, for å være forberedt hvis vi må rotere, legger han til. 

Det er ingen av spillerne som har sagt de ikke er klare, bortsett fra at det fortsatt vil ta noen dager før Runar Espejord er tilgjengelig igjen. 

– Det er bra alle er tilgjengelige, og spillerne elsker å spille. De elsker disse ukene også, der det bare handler om å restituere etter kamp, før det å forberede seg til ny kamp igjen. Alle vil spille. Det er for mye snakk om rotasjon. Spiller man tre kamper hver eneste uke, så må man begynne å tenke på det. Men vi er i så bra form, så det skal gå bra, og vi stiller alltid med vårt sterkeste lag.

Annonse fra Eliteserien: