Gavmilde julenisser

De finske julenissene var tidlig ute med gavene i år. For her setter Jon Skandfer Falch inn det tredje målet for TIL Bjerkaker 2 slik at guttene fra Santa Claus Juniorit 2 måtte gi alle gavene i form av poeng fra seg.

TIL IL Bjerkaker 2 startet årets Piteå Summer Games med 4-1-seier over IFK Luleå 2 i dag tidlig. 

Neste oppgave så mye verre ut. Julenissene fra Finland i Santa Claus (engelsk for julenisse) Juniorit 2 hadde ingen grunn til å være snill mot de 12 år gamle barna fra Tromsø. Det er tross alt mange måneder til jul.

Og selvsagt spilte de i helrødt...

- Nervepirrende

Det var tydeligvis stor fart på reinsdyrene siden de slo Sollefteå GIF med hele 5-0 i åpningskampen.

1-0: Jens Hjertø Dahl setter inn kampens første mål.
1-0: Jens Hjertø Dahl setter inn kampens første mål.

Men de ble stoppet da TIL Bjerkaker 2 vant 3-2 i en solid kamp av TIL-guttene. De ledet 1-0, før det ble 1-1, så gikk de opp i 2-1 og 3-1 før finnene utlignet til 2-3 tre minutter før slutt. Dermed levde kampene virkelig de siste minuttene.

- Det var utrolig spennende og et nervepirrende oppgjør, sier trener Stig Jakobsen.

- Vi var veldig bra i denne kampen selv om det ble litt for spennende på slutten, sier tomålsscorer Jens Hjertø Dahl.

To av målene kom på langskudd (utenfor "16-meteren" i 7-fotball), mens det tredje kom fra kortere hold. 

2-0: Jens Hjertø Dahl scorer fra utenfor "16-meteren".
2-0: Jens Hjertø Dahl scorer fra utenfor "16-meteren".

- Vi har øvd på det på treningene. Det er viktig siden banene her ikke er så jevne. Det blir vanskeligere å ta det én mot én, sier Hjertø Dahl.

Julenissen

Seieren sørget for at det ble tidlig julaften siden Santa Claus Juniorit ga fra seg de tre poengene, vel dog litt motvillig og ikke uten kamp. 

- Vi tror ikke på julenissen, sier treneren.

- Jeg tror heller ikke på ham, men det var deilig at vi fikk poengene, sier Hjertø Dahl. 

- Våget ikke tro

Seieren betyr at TIL-guttene er klare for A-sluttspillet. Og trolig som gruppevinnere siden det finske laget slo TILs siste motstander i gruppespillet, Sollefteå GIF, så klart.

 - Vi hadde håpet det, men ikke helt våget å tro på det. Vi var usikre på hva de andre lagene sto for. Men guttene har jobbet bra i kampene så langt, sier Jakobsen.

- Vi har kjørt langt for å være med, og da er det ekstra artig at vi vinner slik at vi går videre, sier Hjertø Dahl. 

TIL har med to lag fra Bjerkaker i 12-årsklassen. Det andre laget har så langt tapt sine to første kamper med 2-4 mot finske Kurenpojat og 4-7 mot svenske Skellefteå FF.

For alle andre resultater går inn her

- Spillerne er fra Bjeraker skole, fra A- og B-klassen. Vi delte i to jevnt fordelte lag. Og det er viktig for oss å gjøre det slik, sier Jakobsen.

Annonse:
- Det er første gang at vi er med og det er stort for oss å dra så langt på turnering. Det ser ut som guttene koser seg. Det er ikke så rart, for dette er en veldig bra turnering, legger han til. 

Tok bølgen

Det var også noen andre enn spillerne som imponerte. 

På sidelinjen sto 10-12 tilskuere og lagde et utrolig liv. Bølgen ble tatt flere ganger og etter kampen kjørte både spillere og tilskuere bølgen i lag. 

- Entusiastiske foreldre må man ha og det er bare flott med så stort engasjement. De gå skikkelig bra lyd fra seg i denne kampen. Vi bor også i teltleir sammen, så det er utrolig sosialt her, sier trener Stig Jakobsen. 

Annonse fra Eliteserien: