Gaute: -Endelig tellende kamper

Etter en vinter og vår av det spesielle slaget, er det fredag endelig klart for seriestart. Les mer om hva Gaute mener før kampen, litt om vår motstander Raufoss og skadesituasjonen i TIL-stallen.

Annonse:

Fredag kl 18.00 braker OBOS-ligaen 2020 igang. Ventetiden er over og Gutan tar i mot Raufoss.

TIL-trener Gaute Ugelstad Helstrup gleder seg til å komme igang.

-Ja det blir godt. Endelig kan vi begynne å spille tellende kamper. Treningskamper er et fint verktøy for å øve, men tellende kamper er noe helt annet. Det blir spennende å se hvor vi står. 

Han har vært TIL-trener halvannen måned og han er fornøyd med det han har sett av spillerne.

-Gruppa har gjort et solid inntrykk på meg. De har respondert godt på det vi har ønsket å fokusere på. Det er sultne spillere som har lyst til å utvikle seg og de er dedikerte i hverdagen. Som trener er jeg også veldig opptatt av å jakte utvikling. Fokuserer man på å hele tiden bli bedre, så vil resultatene over tid følge etter. Johan Cruyff sa det godt: Hvis enkeltspillere blir bedre, blir også laget bedre. 

Hva forventer du av kampen mot Raufoss?

-Jeg forventer mye spenning siden det er første seriekamp. To lag som er spente på hvor de står. Det er et halvt år siden forige seriekamp, noe ingen av lagene har opplevd før. Raufoss har et stort potensiale. De lå på tredjeplass til ferien i fjor og det viser at de har et høyt toppnivå. De har hatt samme trenerteam og mange av de samme spillerne over lang tid, noe som gjør at de har et godt innarbeidet konsept gjennom sin 4-3-3-formasjon, sier Helstrup. 

Dette er Raufoss

Raufoss Idrettslag ble etablert helt tilbake i 1918, primært som et tilbud for fabrikkarbeiderne. 

Klubben ble etterhvert kretsmestere og etter krigen begynte fremgangen virkelig å ta av. Både på 50, 60 og 70-tallet spilte Raufoss med jevnlige mellomrom i landets toppdivisjon. I 1977 kom de til semifinale i cupen, men tapte den gang for Lillestrøm.

Fra 1952 til 1982 spilte Raufoss i landets to øverste divisjoner, men etter det ble det noen år litt lenger ned i divisjonene. 

På midten av 90-tallet rykket Raufoss opp til 2.divisjon og klubben startet prosessen med å bli en profesjonell klubb. Godt arbeid over mange år gjorde at de rykket opp til 1.divisjon i 1997 og siden den gang har de figurert i 1. og 2.divisjon. 

Deres siste opprykk til 1.divisjon var foran sesongen 2019. Der endte de til slutt på en 11.plass, som er en fin prestasjon for et nyopprykket lag. 

Det er en klubb med stolte tradisjoner som gjester Alfheim fredag.

(Kilde:http://www.raufossfotball.no/)

Siste nytt fra TIL-stallen

TILs medisinske apparat melder om en nesten skadefri tropp. Forsvarsspiller Anders Jenssen er ute med en skade i ankelen. Ungutten Endre Nash har dessverre slitt med sykdom over en lengre periode, men vi håper og få sett han på trening om ikke altfor lenge. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: