TIL får sitt eget gatelag

TIL har etablert et eget gatelag i samarbeid med Tromsø Kommune.

Laget er et samarbeid mellom TIL og Tromsø Kommune. I første omgang vil spillerne komme fra kommunens egens rus- og psykiatritjeneste.

TIL og kommunen ønsker å bidra til at mennesker innenfor rus og psykiatrien skal ha et godt fotballmiljø å gå til og på den måten bidra til mennesker skal komme ut i jobb og utdannelse.

- Jeg er glad og stolt over at vi har fått dette på plass fordi vi i Tromsø IL ønsker å være mer enn en fotballklubb. Vi skal ha en sterk posisjon i forhold til samfunnsengasjement og vi skal ha et samfunnsansvar, sier administrerende direktør i TIL, Stig-Arne Engen. 

- Utrolig kult

Tom Høgli har et brennende engasjement også utenfor fotballen og han ville bidra til å få TIL Gatelag på beina. 

- Vi hadde et ønske om å få på plass et gatelag slik at enda flere får ta del i det å være en toppklubb. Vi har jobbet litt over tid og hatt god kontakt med Fotballstiftelsen, som har vært en veldig nyttig sparringspartner. Vi var så heldig at kommunen allerede hadde et tilbud innenfor rus- og psykiatritjenesten, som trente en til to ganger i uka. Dette er nå et lag som skal representere TIL både i NM i gatefotball og i ulike turneringer, noe vi ser frem til, sier Høgli.

Annonse:
- Det er utrolig kult å være i en klubb som vil inkludere enda flere spillere. Flere klubber sørpå har dette, så det er veldig fint at vi i Nord-Norge kan ta del i dette, legger han til.

- Fantastisk

TIL signerte i dag en avtale med Fotballstiftelsen, som bidrar med midler til å drifte laget.

- Det er fantastisk å få et lag i Tromsø. Skal vi få ting til, så er det veldig viktig at det er forankret i både klubb og kommune, og det har vi nå fått til, sier Marianne Smith Magelie i Fotballstiftelsen.

- Vi er en ung stiftelse som har eksistert i tre år og TIL er den 15. klubben vi har fått en avtale med. Målet vårt er at vi skal få et fotballag fra hvert av lagene fra de to øverste divisjonene. Det er ikke klubben som skal finansiere dette. Vi har skaffet 15 millioner kroner i 2018 som vi deler ut til klubbene for å drifte lagene, legger hun til. 

Orkla Foods Norge skal bidra med måltider til lagene. 

- Vi har ambisjon om å være din venn hver dag og passer det perfekt å bidra til dette prosjektet. Vi kan være med å gi nye sjanser til en målgruppe som sliter litt i livet. Vi skal bidra med det vi kan best, og det er mat. Måltidet skal bli en viktig arena for spillerne, det skal bli en sosial møtested og en mulighet til å få energi, sier sponsorsjef i Orkla Foods Norge, Nina Aas. 

Annonse fra Eliteserien: