Seier i første kamp

TIL gatelag startet med 2-0-seier over Vålerenga i en turnering i Kristiansand.

Denne uken er TIL gatelag på nasjonal turnering i Kristiansand og de er pulje med Vålerenga, Strømsgodset, Moss og Start. Første kamp er allerede spilt og den vant TIL gatelag med 2-0. 

De innledende kampene spilles på tirsdag og onsdag avsluttes turneringen med sluttspill. Du kan lese mer om turneringen samt lese om konseptet til Fotballstiftelsen på fotballstiftelsen.no.

Laget dro ned i går og har allerede vært innom velkjente Kristiansand Dyrepark, kost seg i sommerværet og de skal bli kjent med spillere og ledere fra de andre 14 lagene. 

Tøm Høgli har skrevet noen ord om laget i forbindelse med turneringen:

Troppen som reiser består av 14 spillere og fem ledere. Spillerne kommer fra kommunens egen rus- og psykiatritjeneste og sikkerhetspsykiatri ved Åsgård samt spillere fra byens aller første gatelag, Bak Mål. Lederne er alle ansatte i kommunen. Takk til rus- og psykiatritjenesten for at de stiller med hele fem personer til å reise med laget, sier Tom Høgli.

Når vi nå sender dette laget på deres aller første turnering, er det en stolt tradisjon i Tromsø by som nå videreføres. For selv om TIL formelt ble medlem av Fotballstiftelsen i mai i år, har det eksistert gatelag i Tromsø i mange år og som TIL har hatt et samarbeid med.

Annonse:
Bak Mål, som ble dannet i 1999, må kunne sies å være pionerer innenfor dette området, også på landsbasis. De har i årevis vært en arena som utrolig mange har hatt glede av, og Kirkens Bymisjon i Tromsø har lagt ned en kjempejobb for dette laget. De har deltatt på NM mange ganger og gjort det veldig bra. De har båret TILs drakter med verdighet og vært glimrende ambassadører for byen, legger han til.

Det er mange som bør hedres for den jobben Bak Mål har gjort opp gjennom årene. I den forbindelse vil jeg gjerne trekke frem Stein-Erik Nilsen som har lagt ned et uvurderlig arbeid for gatefotballen i årevis. Han har stått på dag og natt for spillerne og lagt til rette slik at fotballen kunne bli en gledens arena. Stein-Erik er en ekte helt!

Stein-Erik Nilsen går snart av med pensjon etter mange års iherdig arbeid. Jeg håper Tromsø Kommune kjenner sin besøkelsestid og hedrer en av byens største helter!

Rus- og psykiatritjenesten i Tromsø kommune fortjener også ros for at de allerede før de inngikk et samarbeid med TIL, hadde fotballaktivitet for brukerne. Historien viser at fotballen spiller en betydelig rolle for alle og at vi som er en del av en toppklubb, kan melde oss på og faktisk bidra til at enda flere får oppleve mestring og det å bli sett.

Derfor er det artig at dette laget som reiser sørover og representerer TIL, faktisk består av spillere fra to forskjellige lag. Både rus- og psykiatritjenesten og Bak Mål stiller begge med lag i bedriftsserien her i byen. Selv om de konkurrerer mot hverandre i seriespillet, står de nå sammen for Tromsø når de skal kjempe mot andre byer. Tromsø mot resten! Det synes jeg er stort og noe å bygge videre på!!

Målet med TILs Gatelag, er at spillerne skal føle tilhørighet til en klubb. De skal kjenne på hva det vil si å være en del av en klubbhverdag og forhåpentligvis kan det være til hjelp i deres daglige tilværelse utenom fotballen også.

Ønsker med dette alle spillere og ledere lykke til med turneringen. Håper dere får en god opplevelse og nyter dagene på Sørlandet.

Med sportslig hilsen,

Tom Høgli

Annonse fra Eliteserien: