- Ga meg energi

Simo Valakari ble vist opp på tribunen av dommer Tore Hansen og Gjermund Åsen mener dette viser bare hvor stor lidenskap den finske treneren har for fotballen.

Det var like etter at Åsen hadde skutt i både tverrliggeren og stangen at dommeren viste Valakari opp på tribunen. 

- Det var et flott angrep og jeg følte der og da at ballen var inne. Det som skjedde var at Morten ble tatt ut i en duell tidligere og så fikk de frispark like etter i en samme situasjon, og da ble jeg irritert. Jeg sa ikke stort, og jeg tror at han sendte meg opp på tribunen fordi jeg var utenfor teknisk område. Og det er ikke lov, så da kan dommeren gjøre det, sier Valakari etter at TIL tapte 0-3 for Rosenborg i ettermiddag.

Annonse:
- Jeg måtte gi mye skryt til trenerapparatet og spillerne for måten de håndterer dette på. Jeg er skuffet over meg selv, for jeg skuffet både fansen og mitt lag med å bli bortvist, legger han til. 

- Viser lidenskap

Gjermund Åsen fikk spørsmål av NRK om hvordan han opplevde at Valakari ble bortvist. 

-  I dag var det bra trøkk på Alfheim og vi hørte han ikke så mye. Han og Lars Petter er ganske samkjørt uansett, sier Åsen.

- For min del er det deilig å ha en trener som vise lidenskap og aggressivitet. Det ga meg mer energi. Her er en som står skikkelig på for oss og da må vi også gå i krigen. Det liker jeg, legger kantspilleren til.

- Ikke aksepteres

Dommeren forklarte situasjon på følgende vis etter kampen:

- Han mente at en ball hadde krysset målstreken og vi mente den ikke hadde gjort det. Da følte både min assistent og fjerdedommer at han hadde overreagert på en unaturlig måte. Han løper ut av teknisk sone og er veldig overivrig og brukte lang tid på protesten sin. Det er lov å være spontan i fotball og sint i øyeblikket, men når han holdt på så lenge, så følte vi at det ikke kunne aksepteres.

Han bekrefter at det ikke handlet om det Valakari sa. 

- Det var selve reaksjonen og måten han protestere på. Vi følte det var over grensen, så vi følte ikke at vi hadde noe valg, sier Hansen. 

- Det er kommunikasjon. Det er klart at protesten skjer utenfor teknisk sone der assistenten og fjerdedommer er, så det er i all hovedsak de to som får oppleve hendelsen. Jeg blir godt informert og får en enkel jobb med å ta et valg, legger han til.

Han vil nå levere en rapport og så blir det opp til NFF å gi en eventuell utestengelse i en kamp.

Annonse fra Eliteserien: