Frigitt av TIL

Fredrik Michalsen (21) og Tromsø IL er enige om at avslutte arbeidsforholdet ett år før tiden. Dermed står Michalsen fritt til å finne seg en ny klubb.

Michalsen mener selv at dette er fornuftig med tanke på egen karriere.

- Det føles riktig å gjøre dette nå. Jeg har ikke spilt så mye de siste årene og dersom jeg skal fortsette å utvikle meg som fotballspiller, må jeg være et sted hvor jeg er nærmere til å få spille fast, sier 21-åringen.

- Vi har hatt en fin og ærlig dialog helt siden januar. Jeg har ett år igjen av kontrakten og kunne gått ut den om jeg ville, men jeg følte at dette var riktig uten at det var noe mer dramatikk i valget, legger han til. 

-Trenger å spille fast

I TIL har man fortsatt tro på midtbanespilleren, men at det nå handler om at Michalsen får muligheten til å spille kamper. 

- Dersom Fredrik skal få fart på karrieren sin, så må han spille fotball i 2018, og når det viser seg at han er et stykke unna i TIL, så er det et rett valg for både han og klubben, at han ser om han finner seg en annen klubb, sier sportssjef Svein-Morten Johansen. 

- Han har vært eksemplarisk hos oss og jeg tror han kan bli en kjempegod spiller i norsk sammenheng, men i den alderen han er nå, trenger han å spille fast på et lag, legger han til.

- Ikke pratet med noen

Dermed står 21-åringen uten klubb kort tid før seriestart i Norge. 

- Nå er jeg klubbløs og mars nærme seg, så får vi se om noe dukker opp. Jeg har ikke pratet med noen klubber enda siden jeg har vært under kontrakt. 

- Jeg tar et fulltidsstudium innenfor økonomi og jeg blir å prioritere å få det ferdig, legger han til.

Annonse:
TUIL kan da være et naturlig valg.

- Hvis jeg blir i Tromsø, så er de den nest beste klubben, men jeg har ikke vært i kontrakt med dem enda. Jeg tar det som det kommer. 

- Fantastisk 

Michalsen har bare godt å si om Tromsø IL.

- Tiden min i TIL har vært fantastisk. Jeg har hatt en drøm fra jeg var liten om å spille i Eliteserien og det har jeg fått opplevd. Det har vært artig. Jeg har vært TIL-supporter siden dag én og klubben kommer alltid til å stå meg nærmest. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk muligheten å være en del av A-laget, sier 21-åringen. 

- Ingen ting ville vært bedre enn om at jeg kunne utviklet meg videre og deretter kommet tilbake til TIL, legger han til. 

Annonse fra Eliteserien: