- Fotball fra sin beste side

Simo Valakari elsker kamper som møtet med Vålerenga.

I morgen kveld venter Vålerenga for Gutan på bortebane. En motstander som serieåpnet på hjemmebane med 2--0-seier over Mjøndalen, men som den siste uka har tapt to bortekamper mot Kristiansund 0-2 og Molde 1-4.

- Dette er en av de såkalte store kampene. Vålerenga borte, et flott stadion, flomlys siden det er en kveldskamp og et hjemmepublikum som gir mye lyd fra seg. De er slike kamper vi elsker å spille, for dette er fotball fra sin beste side, sier Valakari. 

- De er normalt sterke hjemme, de var bra i den første hjemmekampen og vil slå tilbake etter to tunge bortetap. Det er en flott mulighet for oss å dra dit og vise hva vi står for, for også vi vil slå tilbake etter tapet sist, legger han til.

Annonse:
Han forventer en tøff start på kampen. 

- Det kommer til å bl en storm som treffer oss, men det skal vi takle. Vi må være sterke og følge vår plan. Vi kommer til å få våre muligheter og så må vi ta godt vare på dem.

TIL serieåpnet med borteseier mot Ranheim, på en bane kun tre lag tok full pott i fjor, TIL, Rosenborg og Brann. Så det viser at TIL kan takle tøffe bortekamper. 

- Det var en vanskelig kamp, men jeg vil si at denne er enda vanskeligere. Vi vet hva vi må gjøre og vi vet vi er gode nok. Med god støtte fra våre tilhengere kan det bli veldig bra, sier TILs trener. 

PS! Viking slo TIL i forrige serierunde i deres første seier på Alfheim på ti år. Det er også ti år siden TIL slo VIF borte siste, så det hadde passet perfekt å kopiere bedriften til Viking. 

Annonse fra Eliteserien: