-Fotball er uviktig på nåværende tidspunkt

Kent-Are Antonsen og resten av Gutan er for tiden i karantene. Selv om han savner fotballen, er han veldig tydelig på hva som er det viktigste om dagen.

Annonse:

TILs A-spillere har "hjemmekontor" for tiden. Spillerne er i karantene som følge av treningsleiren på Marbella for noen uker siden, men de ligger ikke på latsiden av den grunn. Utstyrt med et treningsprogram som er tilpasset deres nåværende tilværelse og de retningslinjer som er gitt fra Folkehelseinstituttet, er målet at spillerne skal klare "å holde kroppen igang" inntil hverdagen kommer tilbake. 

TIL.no tok en prat, per telefon, med Kent-Are Antonsen for å høre hvordan han hadde det og hvordan hverdagen forløper seg for øyeblikket.

-Vi er friske og raske. Som for alle andre i samfunnet, så er det lange dager og ei omstilling fra det man er vant til. Men jeg klager ikke, fordi det er viktig at vi gjør det som er rett nå og følger de retningslinjer som gjelder. Så da får vi lage aktiviteter hjemme og rett utenfor huset. Vi har to små barn som er aktive og i går var vi ute i fire timer og laget snøhule. Det positive med dette, er jo at vi kan være mye sammen med barna og leke med dem, sier Antonsen. 

Hvordan holder du fotballformen vedlike i disse dager?

-Vi har fått et treningsprogram fra vår fysiske trener, som innebærer løping og styrke stort sett hver dag. Løping utendørs går helt fint, mens på styrkebiten må vi være litt mer kreativ. Det går mest i basisøvelser og bruk av egen kroppsvekt. Selv om vi er i en spesiell situasjon akkurat nå, så er fotballen fortsatt vårt yrke som vi på et eller annet tidspunkt skal tilbake til. Derfor er vi nødt til å trene og forberede oss til sesongen. 

Han kom også til en erkjennelse da han var ute og løp mandag formiddag:

- Det var snøstorm og jeg så fint lite. Heretter skal jeg ikke klage på forholdene på Alfheim flere ganger, humrer Antonsen.

kentare2
Hele familien er i sving under styrketreningen hjemme hos familien Antonsen

Kent-Are understreker at fotball er uviktig på nåværende tidspunkt og at det er umulig å ha noe tidsperspektiv for når de er tilbake i trening på Alfheim.

-Det viktigste er at vi gjør det som rett og følger de retningslinjer som blir gitt. Vi må alle gjøre det vi kan for å prøve å få kontroll på dette viruset. Helsa er det absolutt viktigste og fotball kommer langt ned på lista. Den dagen tiden er inne for det, kan vi igjen begynne å tenke på idrett igjen, sier han. 

Ulvila:-Fotballspesifikk trening

TILs fysiske trener, Juha-Jaakko Ulvila, har laget et treningsprogram til spillerne. Han legger vekt på at treningen skal være fotballspesifikk, så langt det går. 

-Hovedfokuset i løpetreningen, er moderat og høyintens aerob trening. Det betyr lange og korte intervaller. Øktene består egentlig av en type fartslek, der de både går, jogger rolig, jogger hurtigere, akselrerer og sprinter, avhenger av hvilke type intervaller som gjelder for den aktuelle dagen. Det viktigste er at det er så fotballspesifikt som mulig. 

Han eksemplifiserer:

-Ei økt med korte intervaller kan være 20 sekunder akselerasjon og sprint, for deretter 40 sekunder rolig jogg. Ei økt med lange intervaller kan bestå av for eksemepl 3 ganger 10 minutter der de både går, jogger og har akselerasjon både med og uten vending. 

Siden treningsrommet på Alfheim er stengt, er styrkeprogrammet til spillerne basert på kroppsvekt.

Ulvila understrerker at spillerne er informert om de retningslinjer som gjelder når de er i karantene. Dette må de også ta hensyn til når de er ute og løper. 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: