Fortsatt spesielt å møte erkerivalen

Selv om han har 270 kamper for TIL under beltet, så innrømmer Magnus Andersen mer gjerne at det kribler ekstra når erkerival Bodø/Glimt er motstander.

Annonse:

Andersen, som debuterte så langt tilbake som 20. mars 2011, passerte legender som Trond Steinar Albertsen og Sigurd Rushfeldt på adelskalender for et par kamper siden. Kun elleve spillerne har flere kamper for Gutan enn 33-åringen fra Øksfjord. Fire kamper til og han er også forbi Arne Vidar Moen. Av dagens spillere er Morten Gamst Pedersen nærmest med 211 kamper (nr. 25 på adelskalenderen) og Kent-Are Antonsen med 178 (nr. 34).

Det er også på sin plass å nevne at han spilte 79 kamper på rad fra start fra 2013 til 2016!

Det er også bare 14 spillerne i TIL-historien som har scoret flere enn hans 51 mål. Og han er tidenes toppscorer i Europa med ni mål på 24 kamper, en svært god statistikk. 

- Slå tilbake

I løpet av hans vel åtte år gamle TIL-karriere har han møtt Bodø/Glimt i mange trening- og seriekamper. Bare i år har det blitt fire kamper, der tre var treningskamper, og alle har gått Glimts vei. 

- Nå har vi spilt mange treningskamper mot dem, og man føler kanskje at vi har spilt for mange kamper mot dem i år. Nå er det på tide å slå tilbake etter de kampene og ta tre poeng. 

Alle kampene i år gjør ikke at TIL-veteranen syns det er mindre spesielt å møte Glimt på Aspmyra søndag. 

- De seriekampene er uansett spesielle og det er blant de artigste kampene vi har i løpet av sesongen, sier Andersen. 

- Utrolig viktig kamp

Tabellsituasjonen er litt forskjellig foran oppgjøret. Bodø/Glimt lukter på gull selv om de er fem poeng bak Molde og TIL trenger poeng for å berge plassen i Eliteserien. 

- Det er en utrolig viktig kamp for begge lag. De har vært gode i år og vi må passe på det de er gode på. Men samtidig lever disse oppgjørene sitt eget liv, så alt kan skje. Ingenting er skrevet i stein, og er vi påskrudd og skjerpet, så kan dette bli bra.  

Og jeg har vært med på å slå Glimt på Aspmyra og den følelsen var bare sinnsykt deilig. Jeg husker så utrolig godt hvor godt vi hørte supporterne våre da. Jeg håper på en reprise søndag, legger 33-åringen til. 

La oss skru tiden litt tilbake til 2015. Da møtte TIL nettopp Bodø/Glimt i siste hjemmekamp og måtte vinne for å berge plassen. Da ble det 3-1-seier til Gutan.

- Det var bare utrolig artig. Disse oppgjørene betyr så mye for så mange, så det kommer til bli et utrolig show, for det er alltid en fantastisk ramme rundt de kampene. Det kommer til å bli en veldig god stemning, så jeg gleder meg.

Annonse fra Obos-ligaen: