Første smultring på bortebane

For første gang denne sesongen holdt TIL nullen på fremmed gress. Og Gutan tok sitt første bortepoeng siden seieren over Rosenborg 16. mai.

TIL har spilt ti bortekamper i år, og i de ni første har TIL måtte ha gått av banen med baklengsmål. 

I går holdt de nullen før første gang på bortebane og kan dermed innkassere årets første smultring på fremmed gress. Det er andre gangen TIL ikke slipper inn mål fra motstanderen, første gangen var da de slo Sogndal 3-0 hjemme. 

- Simo har kommet inn med noen nye tanker og ideer, og er veldig tydelig på hva han ønsker. Vi har prøvd to ulike formasjoner, og den vi brukte i dag, hadde vi også mot Lillestrøm, og det har fungert ganske bra. Det gir en trygghet og ikke minst når vi vinner ballen har vi trygghet, ro og selvtillit til å spille og styre tempo slik vi får satt opp spillere i gode posisjoner. Vi kan et større ballinnehav og mer etablert spill, sa kaptein Simen Wangberg til Max etter kampen.

Det var også det første poenget til Gutan siden de spilte 1-1 hjemme mot Sandefjord 25. juni. 

- Vi kom hit for å få tre poeng, så vi er litt skuffet over at vi ikke klarte å få mer enn ett. Men samtidig slik som kampen ble utover i andre omgang, så skulle vi stenge av kampen og ta med oss ett poeng. Det kan bli et viktig poeng. Vi er så passe fornøyd med prestasjonen, men skulle gjerne hatt med oss tre poeng, sier Wangberg. 

- Vi hatt en veldig bra stigning i prestasjonene de siste kampene, men vi har hatt litt marginer mot oss og litt udyktighet har det også vært. I dag er det et steg opp fordi vi klarer å holde nullen. Vi tar små steg og satse på flere trepoengere etterhvert, legger han til. 

Like utenfor

Første muligheten kom etter åtte minutter. Bård Finne skjøt fra 17 meter og ballen strøk på utsiden av stolpen. 

Annonse:
Tre minutter senere var TIL på farten på høyresiden. Aron Sigurdarson slår hardt inn og Thomas Lehne Olsen er akkurat for sent ute til å få en fot på ballen. 

Like etter prøvde Sigurdarson skuddfoten fra 22 meter. Ballen spratt like foran keeper, som slo ballen ut i feltet, men Lasse Nilsen var akkurat for sent ute. 

Kampen hadde akkurat bikket 20 minutter da Nilsen skjøt fra hjørnet av 16-meteren, men ballen gikk rett i klypene til keeper. 

Nær scoring

Etter 25 minutter da vertene skapte to muigheter på ett minutt. Først avsluttet Daniel Fredheim Holm fra skrå vinkel, men Gudmund Taksdal Kongshavn reddet greit. Like etter prøvde Finne seg på et skudd fra 10 meter, men Simen Wangberg blokkerte forsøket og ballen gikk over tverrliggeren. 

Kampen var 34 minutter gammel da Morten Gamst Pedersen slo en lekker pasning i bakrommet til Gjermund Åsen, som slo ballen inn fra dødlinja. Thomas Lehne Olsen raget høyest i lufta og headet ballen noen få centimeter utenfor stolpen fra syv meter. 

To minutter senere skjøt Sigurdarson fra 18 meter, men ballen gikk rett på keeper. 

Dobbelsjanse

Ghayas Zahid fikk den første muligheten etter pausen. Han fyrte av fra 14 meter, men ballen gikk en meter utenfor stolpen. 

Midtveis i omgangen fikk TIL to skuddmuligheter fra venstre. Først fra Nilsen som sikter mot nærmeste stolpe, men keeper redder og og gir retur. Deretter forsøker Åsen seg fra omtrent samme sted, men nok en gang reddet VIF-keeperen. 

Fire minutter før slutt fikk VIF corner. Keeper bommet i feltet og Enar Jääger headet ballen flere meter utenfor. 

Elhadji Mour Samb kom én mot én med en VIF-forsvarer, men klarte ikke ta seg forbi motspilleren i det det gjensto ett minutt av kampen. 

Annonse fra Eliteserien: