- Forferdelig surt

TIL så ut til å ta tre nye poeng etter scoringer fra trønderduoen Simen Wangberg og Mushaga Bakenga, men Odd utlignet til 2-2 like før slutt på en omdiskutert straffe.

Tre minutter før full tid blåste dommer Trygve Kjensli straffe og meningene blant fotballekspertisen var delte om det var straffe eller ikke. 

Odd-spiller Sigurd Haugen gikk opp i lufta i det Hans Norbye dukket og det var litt kontakt mellom spillerne. Dommeren dømte straffe og Odd satte ballen i mål, dermed ble det 2-2 og poengdeling.

- Personlig syns jeg at den er av den billige sorten, men det er fint lite vi får gjort med det nå. Det er utrolig surt når vi har tre poeng i lomma, sier Norbye. 

- Jeg har sett de blitt gitt, som i kveld, men jeg har også sett at de ikke har blitt gitt. Dommeren ga det, vi fikk ett poeng og vi vil slåss videre, sier trener Simo Valakari.

- Bitter

Det var tungt for kaptein Simen Wangberg, for med seier kunne TIL klatret opp på sikker plass. 

- Det er forferdelig surt. Vi kontrollerer denne kampen ganske prikkfritt og i mine øyne er det ikke straffe, men jeg har sett den bare live og ikke i reprise, sier Wangberg. 

STRAFFE: Etzaz Hussain scorer på straffe. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
STRAFFE: Etzaz Hussain scorer på straffe. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Kapteinen sørget for at det sto 2-1 til Gutan etter 60 minutter etter han headet et corner fra Kent-Are Antonsen i mål. Hans tredje mål på to hjemmekamper. 

- Akkurat nå er jeg bare mest bitter for at vi tapte to poeng, for vi fortjente tre poeng i kveld. Vi er bedre enn Odd, så det blir med en bismak når vi ikke vinner, sier Wangberg.

- I store perioder gjør vi en god prestasjon, men det handler om marginer. Vi slipper også inn et altfor billig mål i første omgang også, som ikke skal skje. Vi må luke slike feil bort for å ta med oss alle tre poengene, legger han til.

- Mer hjemme

Antonsen slo en målgivende til i vikarrollen for Morten Gamst Pedersen. Ved det første målet slo han ballen fra hjørneflagget og inn til Mushaga Bakenga som headet ballen inn fra kort hold. 

- Det var en ny opplevelse og det var artig, sier Antonsen. 

- Jeg føler meg mer hjemme i den rollen, legger han til.

Annonse:
TILs trener var godt fornøyd med Antonsen.

- Alle kunne se at han er en klassespiller. Tidligere har han spilt i forsvar, men for meg er han en midtbanespiller. Han gjorde en god kamp i dag, sier Valakari.

- Stolt over guttene

Både Antonsen og Valakari tok det tungt at det ikke ble seier, men samtidig var sjefen selv stolt over innsatsen på banen.

- Surt. Meget surt. De har en målsjanse og scorer to mål, så det er bare helt utrolig. Vi må ta med oss av det var en god laginnsats og vi må bare fortsette å bygge videre på det, sier Antonsen.

- Jeg er skuffet på vegne av mine spillere at de ikke fikk tre poeng som de så absolutt fortjente i dag. Etter søndag så spilte de med press på seg mot et godt lag, men dessverre gikk det ikke veien, sier Valakari. 

- Vi kontrollerte kampen ved å ha ballen mye, kanskje burde vi skapt mer, men vi hadde god kontroll. Jeg er stolt over hvordan guttene spilte i kveld, legger han til. 

- Tungt

Bakenga scoret i sin andre kamp på rad på Alfheim da han sendte TIL i ledelsen etter 29 minutter. 

- Jeg er ufattelig skuffet, og jeg bryr meg ikke om målet mitt, for det eneste som betyr noe er at vi klarer å få tre poeng. Det ble ett, så det er tungt, sier spissen.

- Det er tungt fordi vi vil være i Eliteserien, og når vi føler vi har tre poeng i lomma, så gjør det vondt, legger han til.

Annonse fra Eliteserien: