- Følt seg hjemme på Alfheim

Martin Myrlund tok turen over brua fra Dalen og ble en del av TIL-familien. På hans siste arbeidsdag i TIL så legger han ikke skjul på at han nå blir å savne "Hjem Alfheim".

I fjor høst tok Myrlund over stafettpinnen fra Beate Andersen og ble leder for yngres avdeling i TIL.

Nå er han inne i sin siste arbeiduke på Alfheim før han tar med familien og flytter sørover i fylket til Evenskjer og ny jobb i Harstad. 

- Det er et familievalg som vi har tatt. Jeg og samboeren kommer fra Lødingen og Evenskjer og vi ønsker å komme nærmere begge våre foreldre og jeg har ei bestemor i Lødingen som er på sykehjem og som vi også ønsker å være nærmere, sier Martin Myrlund. 

- Jeg har også fått en spennende jobb og skal være klubbtutvikler i Hålogaland Fotballkrets. Det er et steg opp på organisasjonskartet i fotball og jeg skal bidra inn til klubbene der. Det blir også spennende å skal jobbe i regionen jeg er fra og jeg kjenner heldigvis en del folk i noen klubber, så det skal bli godt å få samarbeid med de også, legger han til. 

En stor familie

Selv om han har vært i jobben i et knapt år, så sitter han igjen med veldig mange inntrykk. 

- Det som er mest givende ved å jobbe i en klubb som TIL er alle mennenskene og alle de gode øyeblikkene man skaper i lag. Det trenger ikke være på banen at øyeblikkene skapes. Det  å bli kvalitetsklubb eller få spaden i jorden for Lerøyhallen er store milepæler i klubbens historie. Det er også flott å jobbe i en klubb hvor folk virkelig står på og drar i samme retning. Det er også en klubb hvor folk kan komme og snakke med oss. 

- Jeg har lært mye som jeg tar med meg i forhold til menneskehåndtering og tydelighet i både skriftlig og muntlig kommunikasjon. Jeg har også lært enda mere om idrettsorganisasjoner og mekanismer som rører seg der. Jeg tar også med meg mange nye bekjentskap og vennskap. Det har vært veldig lærerikt, legger han til. 

Annonse:
Og han føler selv at han umiddelbart ble en del av TIL-familen etter å ha meldt overgang fra TUIL. 

- Jeg har fra dag én følt meg som hjemme på Alfheim. Jeg følte meg velkommen og ble tatt veldig godt imot. Både min tidliger arbeidsplass på TUIL Arena, Alfheim og Tromsø vil alltid være i mitt hjerte, sier Myrlund. 

- På jobb har jeg hele veien følt at vi er en stor familie. Vi jobber i lag, med ting som krysse avdelinger og organisasjonskartet. Det er flere begreper her, for det er også en storfamilie her som omhandler alle medlemmer, supportere, barn og foreldre. Her har klubben en del å gå på med å få samlet alle enda mer og bedre og få alle til å bidra til utvikling. Det har vi kanskje ikke fått til helt enda, men jeg tror vi går rette veien for å bli det. Jeg syns vi er en bra sammensveiset gjeng på Alfheim. 

- Det har vært kjempespennende og lærerikt først og fremst. Det har selvsagt også vært mange utfordringer med ulike oppgaver. Jeg har fått muligheten til å jobbe med dyktige og spennende kollegaer. Jeg har utviklet meg og så håper jeg at klubben også har utviklet seg i den tiden jeg har vært her.

Han legger ikke skjul på at det har vært en utfordrende oppgave å ha ansvaret for 950 unger i Nord-Norges største breddeklubb. 

- Det er det åpenbart. Ungene er en ting, men vi må ikke glemme at det er manmge foreldre som gjør en stor jobb, som også skal tas vare på. Ungene har det som regel fint, mens de voksne som regel ønsker seg enda mer og enda bedre. Det er en ansvarsfull og utfordrende jobb og det er vanskelig å gjøre alle til lags til enhver tid. Det vil det alltid være. Men igjen så håper jeg at vi har tatt noen steg for å gjøre hverdagen litt bedre for lagene våre. Forhåpentligvis med stempel som kvalitetsklubb, så er det et steg i riktig retning. Vi har fått startet på byggingen av Lerøyhallen, som også er et steg i riktig retning. Det skjer en del ting som kommer til å bli veldig bra for klubben når det har fått satt seg. Og jeg har hatt fantastisk god støtte og hjelp fra Berit Berg som har vært med i breddeavdelingen i veldig mange år. 

- Gjør vårt beste

En av de største utfordringene i idrettsbyen Tromsø er kapasitetsproblemene og få nok treningstid. I en stor breddeklubb som TIL, så er dette også et problem Myrlund har måttet hanskes med. 

- Det har vært en utfordring og det kommer til å være en utfordring. Det er ikke slik at når Lerøyhallen står ferdig, så blir alt perfekt. Men det kommer til å bli mye bedre. Dessuten er det en ting man må få folk til å skjønne og det er at treningstid er ikke bare treningstid på kunstgressbaner. Trening er veldig mye annet og man kan gjøre mye på andre flater og både med og uten utstyr, sier Myrlund.

- Ja, det er vanskelig med treningstider, for forventningene og kravene er store i forhold til det og selvfølgelig skulle vi mer enn gjerne hatt klokken 17 hver eneste dag til alle lagene, for det er det optimale, men det har vi ikke, så vi må gjøre det beste ut av det vi har. 

Det er heller ikke tvil om at i en klubb som Tromsø Idrettslag så vil man ha mange foreldre med sterke meninger. 

- Det er kanskje det som overrasket meg mest og tok meg på senga med tanke på hva som er forskjellig i TIL og TUIL. I TUIL var det ingen som ropte høyt bortsett fra inne på brakka, men her er det slik at det havner i offentligheten via sosiale medier og media. Det blåses opp og blir mye større. Det er kanskje naturlig at det blir slik, for dette er den største klubben som har akademi og eliteserielag. Dermed ser mange andre opp til oss og mange ønsker å være en del av TIL på et eller annet nivå.

- Det har vært vanskelig, men heldigvis har vi flinke folk i organisasjonen som bidrar. Vi er dyktige folk i yngres avdeling i blant annet utvalget, på marked, i kommunikasjon og så videre. Både ansatte og frivillige bidrar godt ved behov. Vi løser ting i lag og det syns jeg er fint.

Han er veldig takknemlig for at han fikk muligheten i TIL.

- Jeg ønsker å takke alle, både administrasjonen, styret, utvalg og alle foreldre jeg har vært i kontakt med for ei svært givende tid og et godt samarbeid. Så sees vi helt sikkert på kamp på Alfheim en gang i framtida! 

Annonse fra Eliteserien: