- Fokus på eget lag

Trener Truls Jenssen er klar på at TIL-spillerne skal stole på egne ferdigheter og ikke ta for mye hensyn til motstanderen.

Søndag har Truls Jenssen hovedansvaret for Gutan når de møter Haugesund på bortebane. 

- Da jeg var trener sist hadde jeg holdt på kontinuerlig i et tiår og var nok litt sliten den siste tiden, og det var også tomhet. Men nå er jeg full av energi og gleder meg til kampen, sier Jenssen.

- Veldig mottakelig

Slik mener han det kan gå. Et litt selvsagt svar kanskje.

- Det er tre scenarioer. Vi kan vinne, det kan bli uavgjort eller så taper vi, sier TIL-treneren med et stort smil på lur.

- Det kan bli det ene scenario at vi taper og da kommer det klassiske spørsmålet om at dette ikke ble noe bedre selv om du gjorde det og det og det. Men så langt har spillerne vært veldig mottakelig.

- Små justeringer

Annonse:
Han setter selvsagt sitt preg på laget de dagene har hatt til rådighet etter at han tok over etter Bård Flovik.

- Det går av seg selv. Det er rutiner i det. Vi har gode treninger og litt lettere mot slutten av uka. Så blir det spillermøte og deretter kamp, sier Jenssen.

- Det handler om å gjøre de små justeringene som får det til å bikke i vår retning. Men igjen vil jeg ikke basunere ut for mye, det er nok å si litt. 

- Fokus på eget lag

Det blir også spennende å se hvilket lag han tar ut. 

- Det er en tøff sak, men laguttaket er en del av jobben. Det blir en vanskelig bortekamp, men den er helt klart overkommelig. 

Men en ting er han klar på.

- Klok av skade, så skal vi ikke bruke så mye energi på Haugesund. Vi skal ha fokus på eget lag, det er soleklart. Og det tror jeg passer denne gruppen utmerket. Det går på at man av og til kan bli handlingslammet om man bare sondere over en spillestil du er livredd. Eller eventuelle enkeltspillere, sier Jenssen. 

- Vi i trenerteamet stoler på spillere våre. Det gjør vi fullt ut, for vi har sett dem på sitt beste, legger han til. 

Annonse fra Eliteserien: