Fluefiskekurs for ungdom!

Tromsø Casting og Fluefiske Forening inviterer ungdom fra 13 til 18 år til gratis fluefiskekurs. Startskuddet går i april og til sommeren kan du stå alene i elva med fluestanga!

Annonse:

Tromsø IL er veldig glad for å ha inngått et samarbeid med Tromsø Casting og Fluefiske Forening, der vår felles målsetting er å tilby aktivitet til ungdom. Sammen tilbyr vi gratis fluefiskekurs, som både omfatter teknisk introduksjon og trening innendørs, og praksis i ei lokal elv i Tromsø og omegn. 

Meld dere på her

-Målsettingen vår er å få ungdom engasjert i fluefiske og gi dem muligheten til å oppleve gleden det er å stå i elva og fiske, sier leder i Tromsø CFF Kristian Grythe. 

DSC09079
Terje Slydahl (til venstre), president i Norges Castingforbund og Kristian Grythe håper mange ungdommer har lyst til å være med å lære seg fluefiske.

Seks kurskvelder

Ved å melde deg på fluefiskekurset, får du muligheten til å være med på et løp der du innen sommerferien er rustet til å gå i elva og fiske på egenhånd. 

-Vi legger sannsynligvis opp til seks kurskvelder. De fire første vil foregå i Tromsøhallen, med kyndig veiledning av representanter fra Tromsø CFF. Her vil vi sette deltakerne inn i hvordan utstyret fungerer og øve teknikk. De to siste kveldene vil foregå i ei lokal elv. Det vil være litt mer praktisk øving der vi kaster i elva, sier Grythe. 

fluekasting
I Tromsøhallen vil teknikktreningen foregå. Den er veldig viktig for å få inn naturlige bevegelser, som igjen øker fiskeopplevelsen.

Kursene vil være på søndager og det starter søndag 11.april kl 19.00 i Tromsøhallen. De neste kurskveldene vil være hver 14.dag. Det betyr at kurskveld nummer 2 vil være søndag 25.april kl19.00. Ved oppmøte på første kurskveld, vil alle få utdelt info om hele kurset. 

Leder i Tromsø CFF, Kristian Grythe, har ei gulrot til dem som fullfører kurset.

-Alle som blir med på hele kurset, vil etter siste kurskveld få utlevert ei fluestang, snelle og fluer. Dette kan de låne til over sommeren, mot at de leverer utstyret tilbake til høsten og forteller oss om sine fiskeopplevelser, forteller Grythe. 

Fluestengerne som skal brukes på kurset, er levert av Andresens Vaabenforretning i Storgata. 

Norges Castingforbund

Norges Castingforbund organiserer kastesport for alle sportsfiskere i Norge. Forbundet er et særforbund i Norges Idrettsforbund, og har i dag om lag 1.500 aktive medlemmer.

Forbundet organiserer både fluekasting og casting, som består av ulike lengde- og presisjonsøvelser, med stang og snøre. Castingforbundets medlemmer er opptatt av fiske, friluftsliv og idrettsglede, og de retter oss mot alle dem som finner glede ved å kaste med stang!

President i Norges Castingforbund er Terje Slydahl (til venstre på bilde). 

Påmelding

Det er helt gratis å være med. Man melder seg på hele kurset og vi håper alle som melder seg på blir med på alle seks kurskvelder. De som er med hele veien får låne fluestang med nødvendig utstyr til over sommeren. 

Meld dere på fluefiskekurs her

 

Tromsø IL ser frem til å samarbeide med Tromsø CFF og vi håper at vi sammen kan få ungdom i aktivitet!

Annonse fra Eliteserien: