- Flere bør lære av TIL

Trond Mohn var på Alfheim-besøk i dag og ble imponert over det han fikk se under omvisningen.

Mohn fikk først en innføring i hva som skjedd i klubben det siste året ved sportssjef Svein-Morten Johansen og administrerende direktør Stig Arne Engen. 

- Jeg følger godt med og sender sms til Kjell Kolbeinsen rett etter kampslutt. Jeg får jo også stemningsrapport fra han hver gang det er kamp på Alfheim. Det ble jo mye bedre på slutten av sesongen, for da gikk jo det bare en vei. Men jeg må si at jeg syns det er synd at Sogndal rykket ned, sier Mohn. 

- Jeg syns fremtiden til klubben ser bra ut. Så nå kan klubben jobbe langsiktig slik de kan oppnå sine ambisjoner, legger han til. 

- Utrolig inspirerende 

Han lot seg begeistre av samarbeidet mellom idrett og universitet med tanke på toppidrett og folkehelse. Førsteamanuensis ved idrettshøgskolen, Svein Arne Pettersen, og professor i informatikk, Dag Johansen, fortalte om mulighetene som nå finnes ved Alfheim under omvisningen av den nye treningssalen og testlaben til UiT.

Annonse:
- Det var utrolig inspirerende å se klubbens tilknytning opp mot universitetet og det medisinske. Det er et eksempel til etterfølgelse for mange andre klubber. Flere bør lære av TIL, sier Mohn, som eier Alfheim Arena gjennom selskapet Meteva.

 - Her har man skjønt hvor viktig idretten er for folkehelsen. Forebygging koster jo som kjent en brøkdel av reparasjon, legger han til. 

- Spennende planer

Mohn fikk også informasjon om hva som er planlagt av utbygging i området rundt Alfheim Stadion.

- Det ser veldig spennende. Planene ser veldig bra ut. 

Bergenseren var godt fornøyd med besøket hos verdens nordligste toppklubb. 

- Det er fantastisk være til stede som representant for Gutan Fanklubb avdeling Bergen, sier Mohn og smiler godt. 

- Det er alltid inspirerende å komme til Alfheim. Jeg er jo engasjert i alt det jeg holder på med, så det er viktig å være til stede og bli oppdatert, legger han til. 

Annonse fra Eliteserien: