- Derfor valgte jeg TIL

Den finske landslagsspilleren Juha Pirinen (27) skrev i dag under på en toårskontrakt med TIL.

Flere klubber var ute etter forsvarsspilleren som har spilt for seriemesteren HJK i Finland og som har 12 landskamper for hjemlandet. 

Men valget falt på TIL.

- Det var klubber i flere land som var interessert, men jeg tenkte på hva som ville være det beste valget for meg på nåværende tidspunkt i karrieren, og det er TIL. Jeg kjenner godt til byen og snakket med både Robert Taylor og Simo Valakari. De var klare på at jeg kom til å trives her og at TIL ville bli en bra klubb for meg. Det at det allerede er flere finske i klubben vil også gjøre det enklere å finne seg til rette selv om jeg er en veldig utadvendt og sosial person, sier Pirinen.

- Dette er veldig fin mulighet for meg og jeg ønsker å hjelpe laget til å oppnå gode resultater. HJK var et bra lag med gode spillerne, men den norske ligaen er bedre enn den finske og derfor er dette en flott mulighet for meg. Jeg ser allerede frem til neste sesong, legger han til.

- Bekle flere roller

Sportssjef Svein-Morten Johansen er svært godt fornøyd med å få landet den finske landslagsspilleren. 

Annonse:
- Vi er veldig fornøyd med at Pirinen nå er på plass. Vi har signert en finsk landslagsspiller som kan bekle flere roller på banen. Han gir oss litt mere fysikk samtidig som vi følger vår strategi på å signere spillere med god forståelse for spillet, sier Johansen.

- Vi har nå  tre finske spillere i stallen. Dette er naturlig med tanke på at Simo Valakari er trener i TIL, men det har også med at det finske markedet har mange spillere av bra kvalitet med en lavere prislapp enn for eksempel Norge eller Sverige, legger han til.

- Gode støttespillere

Pirinen er Bosman-spiller og dermed kommer han gratis til TIL. På grunn av en vanskelig økonomisk situasjon ble det tidligere i høst stopp i signering av nye kontrakter, men TIL har fått ekstern hjelp til å lande overgangen. 

- Handbrekket er fortsatt på, men med hjelp fra gode støttespillere, så fikk vi dette til. Vi jobber hardt for å få et slagkraftig lag til neste år og denne overgangen er et bevis på at vi er en attraktiv klubb og at det jobbes veldig godt i det sportslige apparatet i klubben, sier daglig leder Kristian Høydal.  

Annonse fra Eliteserien: