- Fantastisk å bli herre i eget hus

Frode Rinnan har vært en forkjemper og pådriver for Lerøyhallen, og han mener hallen er så viktig at det var å være eller ikke være for yngres avdeling i TIL.

Det er stor aktivitet på Bjerkaker og i løpet av de neste to ukene vil det blir store endringer å se. Planen er at det skal stå helt ferdig i mars 2020. 

- Fremdriften har vært god. Vi møte alltid på utfordringer og holder bra fart nå. Alt stålet er prefabrikert, så det går vanvittig fort å få det på plass. Når man velger denne metoden, så er planleggsfasen tidkrevende. På dette prosjekt viste vi tidlig at vi skulle bygge det, så her en selv den miste bolten planlagt i god tid. I de neste to ukene kommer det til å skje mye og da kommer hele bygget til å være oppe, sier assisterende distriktssjef i Peab Bjørn Bygg, Morten Andreassen. 

- Jeg er sikker dette blir et flott bygg. Jeg er spent på reaksjonene, men jeg tror dette veldig ok for miljøet her, legger han til. 

Du kan bidra til å gi hallen en flying start ved å bidra til egenkapitalen. Vi har allerede samlet inn 2,55 millioner kroner, men har et mål om fire millioner kroner. Sparebank1 Nord-Norge dobler hver en krone, så vi trenger 725.000 kroner fra privatpersoner eller bedrifter for å komme i mål.

Her kan du gi ditt bidrag. Tusen takk.

 

- Å være eller ikke være

Frode Rinnan har i lang tid drømt om og kjempet for at yngres avdeling skal få sitt eget sted. 

- Det er vakkert å se utviklingen for oss som liker stål og betong og har holdt på med dette lenge. Det er godt å se fasenden fra sørsiden. Det er litt rart å komme hit et par ganger i uka å se fremdriften med tanke på at noen måneder siden så var det ingenting her, sier Rinnan.

Annonse:
Han bruker store ord når det blir snakk om betydningen Lerøyhallen vil ha å si for barn og unge i Tromsø IL.

- Det er utrolig viktig å få dette bygget på plass. Hele Tromsø har slitt med treningskapasiteten så lenge jeg har bodd her og jeg kom hit i 1987. Det har vært helt elendig og jeg har tenkt hvor i all verden trener man. 

- Dette anlegget betyr selvsagt mest for yngres avdeling i TIL og det er nesten et være eller ikke være for klubben. Det gir sårt tiltrengt treningsfasiliteter. Jeg er en av mange gamle breddetrenere som var lei av å bli kastet ut av Fløyahallen når det stengte tidlig før jul eller at det var boligmesse. Vi var kasteball hele tiden, så det blir fantastisk å bli herre i eget hus, legger han til. 

Sårt tiltrengt

Om to uker blir Øivind Hansen ny administrativ leder i yngres avdeling.

- Det er utrolig å se at de har kommet så langt og nå kan vi se hvor stort og flott dette bygget kommer til å bli. Det blir en hall som vil gi et fantastisk tilbud til barn og unge i Tromsø Idrettslag. Det kommer til å bli en gledens dag når dette står ferdig, sier Hansen. 

- Først og fremst blir det en møteplass for alle spillere, trenere, lagledere og foreldre i TIL. I tillegg så får man tipp topp treningsflate med masse gode tilbud ellers i hallen. Det er sårt tiltrengt for klubben. Jeg tror spillere har savnet en plass som er deres og en plass som de føler er hjemme. Det får de så absolutt her, legger han til. 

Annonse fra Obos-ligaen: