- Etterlyser en linje fra dommerne

Simen Wangberg var involvert i svært mye av det som ble snakkisene etter kampen mot Lillestrøm i kveld.

Allerede etter ti minutter dømte Rohit Saggi straffe. Han mente Wangberg gjorde en straffbar forseelse mot en LSK-spiller inne i feltet. På TV-bildene var det svært vanskelig å se at noe ulovlig ble gjort. 

Wangberg var frustrert, men han er mest opptatt av at det er vanskelig å forholde seg til hvilke regler man skal følge. 

- Jeg syns det er en helt vanlig duell inne i boksen. Jeg kan si at det er 100 slike situsasjoner inne i boksen i en kamp og det blir aldri blåst. At det nå plutselig blåses på, så gjør det vanskelig å vite hvilken linje dommerne legger seg på. Hva er frispark for, frispark imot eller ingenting? At han blåste der, var veldig overraskende. At han gjør feil, er lov og det aksepterer jeg. Men jeg etterlyser en linje, for det er to-tre situasjoner som er helt identiske og ingenting skjer i de andre, sier Wangberg. 

- Jeg tror ikke dommeren har den beste følelsen nå over det han gjorde. I kampens hete gjorde han disse avgjørelsene og de gikk mot oss. Det er hardt for våre spillere, for vi lå tidlig under med 0-1 og da fikk Lillestrøm ligge å forsvare seg og gå for kontringer, sier trener Simo Valakari.

- Jeg snakket med en av midtstopperne deres og han trodde dommeren blåste for oss. Det var billig og det var flaut å se på, sier Fitim Azemi.

Scoring

I andre omgang tok det kun seks minutter før Wangberg ville ha straffe på situasjon som var ganske lik den fra første omgang. Og på TV-bildene så står drakten ut som et seil. 

- Dersom den første situasjon er straffe for holding, så må det være holdning når halve drakten henger igjen i hånden til motspilleren. Det er ikke jeg skal definere hva som er straffe eller ikke, men om den første er straffe, så må den andre også bli det. Nå blir sikkert dette tatt opp på noe dommergreie og vi får sikkert noen meldinger i posten om at slik skal man ikke uttale seg, men det må være lov å si fra når det er vanskelig å forholde seg til, sier TILs kaptein.

Annonse:
Tolv minutter før slutt er Wangberg på fokus igjen, men denne gangen går det hans vei. Morten Gamst Pedersen slår en flott ball inn i feltet og Wangberg header ballen i mål via stolpen. 

- Det betyr litt å få det målet, men jeg syns dette er en kamp vi skal ha med oss tre poeng i, basert på både spillemessig men også på grunn av hvor vi ligger på tabellen. Så vi skulle helst sett at vi scoret først, fro da hadde vi kjørt over dette laget. Spillemessig er vi mye bedre enn dem, men vi evner ikke å bruke det monmentumet etter 1-1 til å skape et stort nok trykk til at vi evner å score. 

Han fikk også med seg at det var mye støtte å få fra de 3.409 på tribunen. 

- De støtter oss og er på i hver en situasjon og det har mye å si. Det er herlig å spille fotball når de er med på den måten, så all ære til dem og så er det kjedelig at vi ikke gi dem en seier. 

Nesten scoring

Fire minutter før full tid ble ballen slått inn i feltet fra Gamst Pedersen og Azemi får går opp så å si alene, men han headet ballen utenfor. 

- Den kom litt overraskende på meg, for jeg trodde at Salquist skulle nå den ballen, men så bommer han totalt på opphoppet sitt, så jeg får stå nesten helt alene, men jeg bommet dessverre. Jeg setter de ni av ti ganger på trening og ellers, men den kom litt overraskende på meg, så det er rett og slett dårlig av meg, sier Azemi.

- Det er surt å sitte igjen med ett poeng, men jeg føler det er ett skritt i riktig retning. Tidligere hadde vi nok sluppet inn to eller tre mål i første omgang, for jeg føler at vi ikke kom skikkelig i gang. Vi står bra imot, men skaper lite. I andre omgang dreper vi alle overgangsmulighetene deres og setter mer fart på det og vi hadde flere muligheter til både to, tre og kanskje fire mål, legger han til.

- Jeg må gi kreditt til våre spillere, for måten de håndtere den tidlige scoringen. Og i andre omgang skapte vi også en del, men selvsagt er jeg skuffet over at vi ikke vant, for vi trenger å vinne fotballkamper, sier Valakari.

Debuterte for Gutan

Aidan Barlow, som er på lån fra Manchester United, fikk spille 75 minutter i dag. 

- Det var et bra publikum, bra tempo  og en bra kamp, så jeg er fornøyd. Men de lå veldig kompakt, så det var ikke lett å finne åpningene. Det ble en veldig fysisk kamp, sier Barlow. 

- Han gjorde det som jeg forventet av ham. Han fikk kanskje ikke skapt så mye som han ønsket for det første mål endret kampbildet. Jeg er fornøyd og jeg vet han at kommer til å bli bedre fordi han kommer til å bedre og bedre kjent med medspillerne, sier Valakari. 

Annonse fra Obos-ligaen: