Espejord på landslaget

Runar Espejord er tatt ut i U21-landslagstroppen som skal møte Israel i EM-kvalifiseringen.

Norge møter Israel borte 27. mars og i tillegg skal de spille privatlandskamp mot Italia 22. mars, også den på bortebane. 

- Med seier over Israel lever kvaliken og det blir en spennende høst. Dette blir en nøkkelkamp. Så blir det en god forberedelse med å møte Italia, som også er vertsnasjon til EM, sier U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud til fotball.no.

Annonse:
I troppen må han imidlertid klare seg uten tre av sine viktigste spillere fra tidligere i kvaliken. Martin Ødegaard, Iver Fossum og Kristoffer Ajer er alle tatt med i A-landslagstroppen. 

- Å utvikle A-landslagsspillere er litt av jobben vår og jeg er veldig glad for at de nå får sjansen. Det er velfortjent. Martin har vært med der før og Iver vært med en gang tidligere. Han hadde en tøff start på sesongen, så det er sterkt av han å spille seg inn på laget og være fast i Bundesliga. Jeg er utrolig glad på vegne av Iver, som alltid levert for oss. Ajer har også tatt store steg det siste året og jeg gleder meg til å se han for A-landslaget, sier Smerud. 

Runar Espejord er en av Smeruds utvalgte menn. Det blir et gjensyn med tidligere lagkamerater for Espejord siden både Ulrik Yttergård Jenssen og Mikael Norø Ingebrigtsen er med i troppen. 

Troppen: 

Sondre Rossbach - Odd
Per Kristian Bråtveit - Haugesund
Erlend Dahl Reitan - Rosenborg
Andreas Hanche-Olsen - Stabæk
Fredrik Pallesen Knudsen - Haugesund
Ulrik Yttergård Jenssen - Nordsjælland
Bjørn Inge Utvik - Sarpsborg 08
Ivan Näsberg - Vålerenga
Birk Risa - FC Köln
Julian Ryerson - Viking
Vajebah Sakor - IFK Göteborg
Mathias Normann - Molde
Morten Thorsby - Heerenveen
Vebjørn Hoff - Aalesund
Mikael Ingebrigtsen - IFK Göteborg
Martin Samuelsen - Burton
Tobias Heintz - Sarpsborg 08
Dennis Tørseth Johnsen - Ajax
Runar Espejord - Tromsø
Henrik Bjørdal - Brighton

Annonse fra Eliteserien: