Enig med Høgli

Tom Høgli (32) har signert en kontrakt som gjør at han er TIL-spiller ut 2020-sesongen.

I dag har Tromsø IL og Høgli blitt enig om at sistnevnte blir TIL-spiller til sommeren. 32-åringen har skrevet under på en kontrakt med varighet i tre og et halvt år. Noe som betyr at Høgli vil være i TIL når klubben feirer 100 år i 2020.

- Jeg hadde også andre alternativ, men det var TIL jeg hadde lyst å spille for. Det skal bli veldig godt å komme tilbake til byen og jeg gleder med veldig til å bidra både på og utenfor banen. Det kommer til å bli en spennende utfordring, sier Høgli.

- Jeg ser virkelig frem til å gå løs på en ny periode i TIL, legger han til. 

- Heve laget

Han har stor tro på at klubben vil gjøre det solid sportslig i årene som kommer. 

- Jeg gleder meg til å bidra og være med på å heve laget.

— Tom Høgli
- Det er et litt annet lag enn da jeg var her sist. Da var det et etablert lag, mens TIL nå er i oppbyggingsfasen. Jeg er veldig imponert over at de har så mange store talenter og det er ikke tvil om at satsingen med NTG gir frukter. TIL har en spennende stall, som kommer til å bli bare bedre og bedre. Er man litt tålmodig, så blir dette veldig bra. Jeg har god tro på at de unge spillere vil ta nye steg i år, sier Høgli.

Den tidligere landslagspilleren ser frem til å være en del av den videre utviklingen av klubben.

- Jeg gleder meg til å bidra og være med på å heve laget. Jeg skal være en solid bidragsyter som tar med seg mye kunnskap både fra trenere og spillere som jeg har vært sammen med de siste årene.

Han benytter også sjansen til å komme med en utfordring til supporterne.

- Jeg gleder meg til å oppleve atmosfæren på Alfheim igjen, så jeg håper så mange som mulig støtter klubben og kjøper sesongkort.

- Viktig brikke

I TIL er de selvsagt godt fornøyd med å få en så god forsterkning på plass.

- Det føles veldig trygt å få en kapasitet som Tom inn i prestasjonsgruppen vår. Han kommer til å bli en viktig brikke i byggingen av laget som skal etablere seg på øvre halvdel i Eliteserien, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

- Han vil bidra med sin erfaring fra landslaget, Club Brügge og FC København i tillegg til at han kjenner TIL fra tiden da han var her tidligere, legger han til.

Med tanke på landslag, det er nok mange som husker da Tom Høgli fikk kjenne på Cristiano Ronaldos vrede for noen år siden da han tok lurven av superstjernen i en landskamp.

Debuterer på hjemmebane?

Høgli spiller vårsesongen i FC København og slutter seg til Tromsø IL 1. juli. Selv om TIL har tre kamper i juli, så blir Høgli ikke aktuell for TIL-kamp før hjemmekampen mot Molde 6. august. 

PÅ ALFHEIM: Tom Høgli i duell med Petter Vågan Moen på Alfheim. Foto: NTB scanpix.
PÅ ALFHEIM: Tom Høgli i duell med Petter Vågan Moen på Alfheim. Foto: NTB scanpix.

- Jeg gleder meg veldig til å spille på Alfheim igjen, så det kommer til å bli spesielt. Men jeg har ikke rukket å tenke så mye på det siden det er noen måneder igjen til det skjer.

Nå er alt fokus på de siste månedene i Danmark.

- Det er veldig viktig for meg å få en skikkelig avslutning på tiden i FC København. Det er en klubb jeg er veldig glad i og har et nært forhold til. Jeg håper å vinne noe med klubben og har alt fokus på FC København nå, sier Høgli. (Se intervju gjort av FCK-TV i 2015: Tom Høgli: Den norske arbejdsmand).

Den danske hovedstadsklubben leder serien med 11 poeng foran Brøndby, så Høgli ligger godt an til å få med seg et seriegull hjem til Tromsø. 1. mars spiller de 1/8-finale i den danske cupen mot 2. divisjonslaget B93 København, så muligheten til the double er fortsatt til stede.

Dessuten er de fortsatt med i Europa League hvor de skal spille mot Ludogorets Razgrad i neste runde 16. og 23. februar. 

Annonse fra Eliteserien: